Suriyelilere Kızılay’dan şefkat eli

Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçerek Suriye’ye giden Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, İdlip’e bağlı Sarmeda Kasabası’nda Kızılay Sevgi Mağazası’nın açılışını yaptıktan sonra, kamplardaki sivilleri ziyaret ederek, kurulan çadırlarda incelemelerde bulundu.   Türkiye sınırına yakın İdlib bölgesine göç eden 1200 sivili Kızılay’ın kurduğu çadırlarda ziyaret eden Genel Müdür Kınık, Suriyelilere soba, sünger yatak, soba yakıtı ve gıda maddeleri kendi elleriyle dağıtıp, yeni çadırlar kurarken “Türkiye’nin şefkatli elleri size uzanmaya devam edecek” dedi.

“İnsanlık ızdırabıyla karşı karşıyayız”

Bir insanlık ızdırabıyla karşı karşıya kalındığını belirterek, yeni yılın bu tür ızdırapların dindiği bir yıl olması temennisinde bulunan Kınık, “İdlib’in güneyindeyiz. Hama kırsalında havadan ve karadan devam eden saldırılar nedeniyle çok sayıda sivil bulundukları bölgeden daha güvenli bölgelere gelmek üzere harekete başladı. Bugün yaklaşık 5 bin civarında aile Türkiye sınırına yakın İdlib’e kabul edildi. Bu anlamda Kızılay olarak ekiplerimiz AFAD ve yerel yetkililerimizle birlikte bu bölgedeki hazırlıkları tamamladı” dedi.

Ağır kış şartları nedeniyle 20 bine yakın sivilin çadırlara alınması gerektiğini ifade eden Kınık, “Buranın yükü zaten çok fazla ağır. İdlib’de 400 civarında derme çatma kamplarda yaklaşık 700 bin iç göçmenin yaşadığı bölgeydi. Buradaki sıkıntıları gidermek için Türkiye’den sivil toplum kuruluşları, devlet kuruluşları, valilerle, AFAD’la beraberce çalışmalarımız sürdürüyordu. Ama buna benzer beklenmeyen hızlı göç hareketleri hem Türkiye’ye doğru yönelen ve hem de idlib’in içerisindeki bu alt yapısı zayıf olan yerlere yönelen hareketlilik buradaki insani krizi daha da derinleştiriyor. Ümit ediyoruz; bu bölge ve özellikle Doğu Guta’daki insani durum ağırlaşmaz. Kızılay olarak elimizden geldiği kadar buradaki insanların en temel ihtiyaçlarını gidermeye devletimizin kuruluşları ile buradaki acıyı hafifletmeye gayret edeceğiz” dedi.

 

Bir cevap yazın