Başkan Savaş İskenderun’dan seslendi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yılın son günü İskenderun Pac Meydanı Battı Çıktı projesi yapım çalışmalarını incelerken, hem projedeki revizyonla ilgili bilgi verdi, hem de vatandaşların yeni yılını kutladı. Trafiği rahatlatmanın yanı sıra geleceğe sağlam bir yapı bırakmak amacıyla yürütülen çalışmaların hızla devam ettiğini aktaran Başkan Savaş, 1700 metrelik 3 kavşağı birleştiren çalışmaların yaz başına kadar bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

Proje kapsamında çalışan 3 tane  Jet Groutı, dörde çıkaracaklarını anlatan Başkan Lütfü Savaş ,“Çalışmalar kış şartlarına göre çok iyi gidiyor. Şu anda 3 tane  Jet Grout(beton dökme) makinemiz çalışıyor, bunu yakında dörde çıkaracağız. Yan yollarda deplaselerimiz hemen hemen bitti. Sol taraftaki yol şuanda çalışıyor. Asfalt işini ayarladığımızda da 10 gün içinde yan yollardaki işleri bitirme şansımız var. Kazıkların çakılmasının da şuanda yüzde 98’i bitti. Geriye kalan yüzde 2’lik kısım da Ocak ayının 12’sine kadar bitecek. Burada, sonradan revize ettiğimiz projede iki defa zemin etüdü yaptık. İki tanede profesyonel şirketten görüş sorduk ve geri dönüşler aldık. Bunun sonucunda planımızda revizyon yaptık. İstedik ki; bu yer altı hareketlerinde ve betonlarda bu yapmış olduğumuz çalışmalarımızda üç tane kavşağı birleştiren çok önemli tesis zarar görmesin. Bu nedenle ince eleyip sık dokuduk. Sağlam bir yapıyla burayı bitirmeye çalışıyoruz. Şu anda beton dökme çalışmaları son hızla devam ediyor. 24 saat boyunca 3 makinemizde çalışıyor. 4 ay içinde bu Jet Grout çalışmalarını tamamlayıp, hızlı bir şekilde kavşak çalışmalarını tamamlamak istiyoruz. Şu bir gerçek ki; yaz başına kadar burayı bitirirsek İskenderun 1700 metrelik 3 kavşağı birleştiren çok güzel bir tesise kavuşmuş olacak ve trafikte en az yüzde 30 daha da rahatlamış olacak. Ben yeni yıla girerken sizleri İskenderun’da selamlamak istedim. Ayrıca gelinen son noktayı da sizlerle paylaşmak istedim. Şuna emin olun ki; biz İskenderunlu hemşehrilerimizden çok daha fazla buranın hızlı bitirilmesini istiyoruz. Ama hızlı bitirirken de yanlış yapmak, eksik yapmak istemiyoruz. Hem hızlı bitirelim, hem sağlam, geleceğe sağlıklı ve güvenli taşıyacağımız bir yapı kazandırmak istiyoruz. İnşallah İskenderunumuz hak ettiği yere gelecektir. Hak ettiği yere gelirken bizim de bir nebze katkımız olursa çok mutlu olacağız.  Yeni yılın İskenderun’a, Hatay’a, bölgemize huzur, sağlık ve barış getirmesini diliyorum” dedi.

“Yeni yıl yeni beklentiler”

Yeni yılın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini dileyen Başkan Savaş ise,” Her yeni yıl coşkunun, mutluluğun daha da bir anlamlandığı, umudun çoğaldığı, yeni beklenti ve başlangıçlar anlamına gelmektedir. Aynı şehirde yaşayan vatandaşlar olarak bizlerin en önemli sorumluluğu, birbirimize karşı hoşgörü içerisinde yaşayarak, farklılığımızın ilimizi özel kılan bir zenginlik olduğu bilincini güçlendirerek yaşamaktır. Geçmişimizden aktarılan hoşgörü iklimimizi daha da pekiştirerek gelecek nesillere aktarmak en büyük gayemiz olmalıdır. Bizler her zaman olduğu gibi hemşerilerimizin hayat standardını yükseltmeye ve bu amaçla güzel ilimiz için sürdürdüğümüz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni yıl ile birlikte gelecek günlerin, karanlıktan aydınlığa, özgürlükçü, eşitliğe dayalı, kavgasız, savaşsız, barış ve sağlık içinde paylaşımcı bir toplum düzenine giden yol olması hepimizin temennisidir. Daha aydınlık yarınlara ulaşmak için, hep birlikte el birliği ile çalışmamız, kendimize inanmamız ve sahip olduğumuz olanaklarımızı en verimli biçimde kullanmamız gerekir. Yeni yılın, başta Hataylı hemşehrilerime, memleketimize, ülkemize ve tüm insanlığa, sağlık, mutluluk, huzur, başarı, birlik ve beraberlik getirmesini diliyor ve herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum “ ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın