Seyyar sınıf tam bir eğitim kutusu

Kırıkhan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hatay Yardımlaşma Derneği(HAYAD)’nce hayata geçirilen “Seyyar Okul Projesi” Suriyeli miniklerin geleceklerine umut oluyor. İçerisinde boya kalemlerinden etkinlik malzemelerine kadar bir ana sınıfında olması gereken tüm gereçleri barındıran ve tekerlekli olması sayesinde istenilen yere taşınabilen yaklaşık 8 metrekarelik “seyyar sınıf”, eğitimi miniklerin ayağına kadar götürüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Cahit Ayazhan, hayata geçirilen projenin Suriyeli öğrencilerin eğitim ve öğretimi için bir alternatif olduğunu belirterek, “İlk olarak geçen yıl ilçeye bağlı Kaletepe mevkisinde faaliyet gösteren sınıfımız okula ulaşamayan, çadırda yaşayan 36 Suriyeli öğrencinin okul ihtiyaçları karşılayıp, onlara eğitim öğretim imkanı sundu. Bu yıl ise Çataltepe’de çadır içerisinde yaşayan Suriyeli vatandaşların özellikle ana sınıfı öğrencilerinin köydeki okulumuza ulaşamadıkları görüldü ve bu yönde bir çalışma geliştirildi. Amacımız; hiçbir öğrencinin eğitimden geri kalmamasını sağlamaktır” dedi.

Ayazhan, halen anaokuluna gidemeyen 13 küçük çocuğun seyyar sınıftan yararlandığını bildirerek, “Öğrenciler küçük, mesafe de uzak olunca eğitimi biz götürmeye karar verdik. Aileler de bu uygulamadan gayet memnun. Eğitim sırasında normal okullardaki müfredatı uyguluyoruz” dedi.

Seyyar sınıfın tek öğretmeni Aynur Doğan da sınıfın kendisi için diğer okullardan farksız olduğunu belirterek, “Herkes zor olarak görüyor. ‘Yapamazsın’ dediler ama bence çok da zor değil. İnsan sevdikten sonra zor değil, malzemelerimiz var, etkinliklerimiz oluyor, resim yaptırıyorum, boyama yapıyoruz, eğlenceli geçiyor günümüz. Elimizdeki imkânlarla en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Biz öğretmenler her şekilde eğitim yaparız, çok konforlu bir bina olmasına gerek yok. Yer, mekan önemli değil, önemli olan onlara bir şeyler öğretmek ve geleceğe hazırlamaktır” diyerek önemli bir mesaj verdi.

Bir cevap yazın