EXPO ve gastronomiyi iki karpuza benzetti!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Habib-i Neccar Tesisleri’nde düzenlediği Gastronomi ve EXPO ile ilgili basın toplantısında Hatay’ı ihya edecek olan bu iki güzelliği ilin tüm paydaşlarıyla birlikte geleceğe taşımak ve 2021’de bunun sonucunu almak istediklerini söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi’nin yaptığı sunumun ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Savaş, Gastronomi ve EXPO’yu iki karpuza benzetti.

Tayland’a sadece EXPO için 40 bin insanın gittiğini anlatan Başkan Savaş, “Herkesin moral motivasyonu aşağı çekilmiş durumdaydı, karamsar bir tablonun içerisindeydi. Hem yurt içi hem yurtdışında Hatay savaş bölgesi durumundaydı. Son birkaç aydır arabamızı vitese taktık, yavaş yavaş gidiyoruz. Şu anda 5’inci viteste son hızla gidiyoruz. Savaş algısını da yıktık. Elimizde iki karpuz var. Her birini bir koltuğumuzun altına koyduk. Ama bu karpuzları taşırken de büyükşehir belediyesi tek başına taşımayacak. Çünkü giderken, koşarken büyükşehir belediyesi yorulabilir, başını kaşıyabilir ve o zaman karpuzun bir tanesi düşer, çatlar. Çatlayan karpuzu da kimse pek yemek istemez. Burada iki karpuzu çok iyi götürebilmek önemli, onu olgunlaştırabilmek önemli.. Bir tanesini 2021’de yiyeceğiz. Bir tanesi hayat boyu bize lazım. Altın bilezik dediğimiz hadise o.. Hakikaten abartmıyorum. Hatay’ın kurtuluşundan sonra en önemli iki olay bu. Biz bu iki hadiseye sahip çıkarsak Hatay ilelebet hem zihinsel olarak, hem ekonomik olarak, hem de toplumsal bütünlük olarak yüzyıllarca bunun kaymağını yer” dedi.

EXPO 2021 için hazırlıkların son hızla devam ettiğini anlatan Başkan Lütfü Savaş, “EXPO 2021 çok ciddi boyutlarda geleceğe taşınsın diye bir havuz oluşturup, yükü birlikte taşımak istiyoruz. Biz lokomotif olarak çalışalım. Finale sıkışarak gitmek istemiyoruz. Güle oynaya, hazır ve huzurlu gitmek istiyoruz. Son 6 ayda hazır olmamız ve sadece rötuşlarla ilgilenmememiz lazım. Hedefimiz; 2021.. Ben şahsım adına hedef koymadım, bütün hedefim Hatay’dır… Çünkü isimler değişir, hedefler değişmez. Bizim de hedefimiz; Hatay’ı geleceğe taşımaktır” derken, olayın ne kadar çok sahiplenirse o kadar çok başarıya ulaşacağını ifade etti.

Bir cevap yazın