Arsuz’dan Avrupa’ya ilk adım!

Arsuz Kaymakamlığı’nın Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA)’na sunduğu teknik destek programı kapsamında kabul edilen ‘Erasmus İle Avrupa’ya İlk Adım’ projesi kapsamında öğretmenlere verilecek eğitimler uzmanlar eşliğinde başladı.

Proje yazımı yapabilecek öğretmenlerin yanısıra, okul müdürleri, her okuldan bir öğretmen ve ilgili kamu görevlilerine yönlendirme anlamında verilen bilgilendirme toplantısına Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da eşlik etti.

“Erasmus İle Avrupa’ya İlk Adım” projesinin eğitim çalışmalarına katılmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Kaymakam Musa Sarı, “Erasmus projeleri kapsamında ilçemize özellikle turizme ve eğitime katkı sağlayacak nitelikte projeler hazırlanmasının yanısıra uzun vadede proje yazabilecek kişiler yetiştirilecek. Okullardan öğrenci, öğretmen, yönetici ve çeşitli kademedeki kişilerin yurtdışında eğitim almaları ve alanlarında bilgi artırımı ziyaretlerinde bulunabilecekleri projenin kabulünde bize destek veren başta Hatay Valimiz Sayın Erdal Ata, ajans Genel Sekreteri Sayın Onur Yıldız, projenin hazırlanmasında emeği geçen proje koordinatörlerimiz Nilgün Savaş ve Kübra Yıldız’a teşekkürlerimi sunuyorum. SODES kapsamında ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nca verilen hibeler kapsamında hazırlanan projelerden hibe almaya hak kazanan projelerin uygulanmasına önümüzdeki günlerde başlanacaktır” dedi.

 

Bir cevap yazın