Sağlıklı Nesiller Sağlıklı Gelecek

Milli Eğitim, öğrenciler arasında, “Sağlıklı Nesiller Sağlıklı Gelecek” konulu bir yarışma düzenliyor. Bu yarışma ile amacın; çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmeleri, ayrıca sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayarak daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak ve yeni neslin bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerini arttırmak olduğu kaydedildi.
Başvuruları başlayan ve 9 Şubat 2018 tarihine kadar süreceği belirtilen Yarışma’nın konusu “bağımlılık” olup, yarışma, ilkokul-ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören öğrenciler tarafından görsel ve edebi kategorilerde hazırlanan eserler arasında yapılacak.
Yarışmaya, görsel kategoride afiş, resim, karikatür veya kısa video alanlarından; edebi kategoride ise kompozisyon, şiir, hikâye, deneme veya anı alanlarından sadece birinden katılım yapılabileceği belirtildi. Öğrenciler, eserlerini kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine, 9 Şubat 2018 tarihine kadar belirtilen kriterler dâhilinde teslim edecekler. Okulların e-okul sisteminde kayıtlı olan e-posta adreslerine her okul için ayrı ayrı açılmış kullanıcı adı ve şifreleri gönderilecek ve öğrencilerden gelen eserler, komisyon tarafından sisteme giriş yapılacaktır. E-okul sisteminde e-posta adresi olmayan (ya da güncel olmayan) okullar aşağıda belirtilen iletişim adresine bilgilendirmede bulunduktan sonra, kullanıcı adı ve şifresi alabileceklerdir. Yarışma ile ilgili ilk değerlendirme okullarda kurulacak komisyon aracılığıyla yapılarak ilan edilecek.
Takvim şöyle:
Başvuru: 25 Aralık 2017 ile 9 Şubat 2018
İl Birincileri: 19-23 Mart 2018
Ödül Töreni: 26 Mart-6 Nisan 2018
Ülke Geneli Birinciler: 2-20 Nisan 2018
Büyük Ödül Töreni: 4 Mayıs 2018

Bir cevap yazın