Kızılay’dan 7 bin araçla umut yolculuğu

Türk Kızılayı Sınır Yardımları Operasyon Yöneticisi Hakan Sarı, iç savaşın başladığı 2011 yılından beri hem ülke ve hem de Suriye topraklarındaki ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 7 bin araçlık insani yardım malzemesi gönderildiğini açıkladı.

Gıdadan ilaca, kıyafetten barınma gereçlerine kadar tüm ihtiyaçların karşılanması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Sarı, İdlib bölgesinde 12 yetimhane ve 5 kampın desteklenmeye devam edildiğini bildirerek, burada bazı özel projeler gerçekleştirdiklerini aktardı.

Suriyelilerin istedikleri ve beğendikleri kıyafetleri almaları için “Türk Kızılayı Sevgi Mağazası” açtıklarını ve ihtiyaç sahiplerinin bu mağazada tepeden tırnağa giydirildiğini hatırlatan Sarı, “Türk Kızılayı olarak gücümüzün yettiği kadar ihtiyaçların karşılanması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl hem Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde hem de İdlib’de ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşmaya çalıştık. Türkiye ve yurt dışından topladığımız yardımlarla yaklaşık 7 bin araç insani yardımı Suriye’ye sevk ettik. Bu yardımların içinde gıda ve temizlik malzemelerinin yanı sıra çocuklar için mama, ilaç, medikal ve kırtasiye malzemeleri ve çeşitli insani yardım gereçleri bulunuyor. Kurban Bayramı’nda yaklaşık 2 bin kurban kesip 3’er kilogram şeklinde dağıtarak binlerce aileye ulaştık. Ramazan için de özel projelerimiz oldu. Günlük 10 bin 700 haneye iftar menüsü dağıttık” dedi.

Kış aylarında bölgede yaşamın daha da zorlaştığına işaret eden Sarı, “Türk Kızılayı olarak kış ayı için de hazırlığımız oldu. İnsanlar ısınma ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. İhtiyaç sahiplerine 5 bin soba dağıttık. Bu sobalar Suriye şartlarına uygun olarak gaz veya mazotla çalışıyor. Aynı zamanda yatak, battaniye ve mont dağıtımız da sürüyor. Önceliğimiz çadırkentler, yetimhaneler oluyor. Ardından kentli mülteci dediğimiz, iç kısımlarda yani şehirde yaşayan ihtiyaç sahiplerine de ulaşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın