İskenderun’un yeni ‘Asena’sı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun İlçe Kadın Kolları’nda devir teslim töreni yapıldı.
Parti binasında yapılan törende, kongrede aday olmayan eski kadın kolları başkanı Emel Sönmez, görevini yeni başkan Fatma Kaya’ya devretti. Eski ve yeni kadın kolları yönetiminin yanı sıra ilçe yönetiminin de katıldığı törende, parti içi birlik ve beraberlik görüntüleri sergilendi.

Törene, MHP Hatay Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Demirdöven, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP Ülkü Ocakları İskenderun Şube Başkanı Bünyamin Saraçoğlu, MHP geçmiş dönem Hatay Milletvekili Adayı İbrahim Gül, MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Emir Selim Yazar, Dörtyol ve Defne MHP kadın kolları başkanları ve partililer katıldı.

“Hep birlikte MHP için çalışıyoruz”

Devir teslim töreninin açılış konuşmasını yapan MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, “Bu bir devir teslim töreni, bu bir bayrak yarışı. Emel Sönmez başkanımla yaklaşık 8 yıldır birlikte çalıştık. Gerçekten başarılı çalışmalara imza attı. İlçe yönetimimizle birlikte partimizi ileriye taşımak için elinden geleni yaptı. Allah kendisinden razı olsun. Bugünden sonra Emel başkanımla birlikte ilçe yönetiminde çalışacağız. Biz kendisinden razı olduk, Allah’ta kendisinden razı olsun” dedi.

 

“Hatay’ın gülen yüzü oldum”

Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağını öperek yeni başkan Fatma Kaya’ya görevi teslim eden Emel Sönmez ise, “Bu davada iyisiyle kötüsüyle herşeyi beraber paylaştık. Ben herkese aynı adımla yaklaştım. Ben her zaman Hatay’ın gülen yüzü olarak davama devam ettim. Bu yolda MHP bana büyük bir ivme kazandırdı. Herkesin sevgisini kazanmışım. Herkes beni aradı ve bu beni ziyadesi ile çok mutlu etti. Tabiki görevden ayrılmak az da olsa üzüyor beni fakat bu demek değil ki ben davamdan vazgeçiyorum. Ben inandığım bir partide hizmet verdim, vermeye de devam ediyorum. Bu yola kadın kolları ile birlikte devam edecek olan Fatma başkanıma da şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Her kadının elini tutacağız”

MHP Kadın Kolları görevini layıkıyla yerine getirmek için elinden geleni yapacağını söyleyen yeni Başkan  Fatma Kaya ise, “Bu görev değişiminin bir bayrak yarışı olduğu bilinciyle almış olduğum görevi tüm kadın kolları üyelerimle birlikte rahmetli Başbuğ’umuzun gösterdiği hedef doğrultusunda layıkıyla yerine getireceğime söz veriyorum. İşte tam bu doğrultuda MHP İskenderun Kadın Kolları yönetimimle birlikte her mahalleye, her sokağa girerek, her kadının elini tutarak, sevgi ve hoşgörü ile gönüllerine girip, bu kutsal davanın iktidar olması yolunda her türlü engeli aşacağız” şeklinde konuştu.

“Kadın girdiği her yeri güzelleştirir”

Yaklaşık 20 yıldır kadın kollarında MHP çatısı altında görev yaptığını ifade eden MHP Hatay Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Demirdöven ise, “Bugün bir görev değişikliği oluyor. Biz bugüne kadar MHP Kadın Kolları yönetiminde partimize destek vermiş olan Emel başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni başkanımız Fatma Kaya Hanımefendiye de çıkacağı bu zorlu yolda başarılar diliyorum. MHP’de kadın kollarımızı güçlendirme adına, partimin tüm kademelerinde görev yapan erkeklerimize sesleniyorum; lütfen kadınlarımızı yanımızda taşıyalım. Şunu unutulmasın ki; kadın her yerdedir. Her eve girer, girdiği her yeri de güzelleştirir” dedi.

“8 yıl uzun bir süre”

MHP geçmiş dönem Hatay Milletvekili Adayı İbrahim Gül ise Emel Sönmez’e katkılarından dolayı teşekkür ederek, “8 yıl partimiz adına çok uzun bir süre. Partimize bu yıllar içerisinde hizmet eden Emel Sönmez Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden yeri geldiği zaman ailesini ihmal ederek, kadın kolları gibi kutsal bir görevi yerine getiren Emel Başkanımla bu süre içerisinde çalışmak bizleri çok onurlandırdı. Göreve başladığı günden teslim ettiği güne kadar ki süreçte MHP’nin geldiği durum ortada. İyi ki bizimle bu yola çıktı. Ben kendisine tekrar teşekkür ederken, yeni başkanımız Fatma Kaya hanımefendiye de yeni görevinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Emel Sönmez’e teşekkür plaketi

Yapılan konuşmaların ardından MHP Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Dilek Demirdöven’in elinden aldığı Türk bayrağına sarılı Kuran-ı Kerim’i yeni Başkan Fatma Kaya’ya teslim eden Emel Sönmez, Fatma Kaya’ya görevinde başarılar diledi.

Tören son olarak MHP Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Dilek Demirdöven ve MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt’un MHP Kadın Kolları geçmiş dönem Başkanı Emel Sönmez’e plaket takdimi ile son buldu.

 

 

 

 

Bir cevap yazın