Cinnet geçiren kocaya çifte müeebbet

İskenderun’da, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki evinde 3 yıl önce ayrıldığı eşi Esra ve 5 yaşındaki kızı Beren Yalçın’ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Gökhan Yıldız’a ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezaları verildi.

İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Gökhan Yıldız ile aile yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Yıldız, son savunmasında mahkeme heyetine yazılı olarak sunduğu ifadesini tekrarladığını belirterek, “Çok pişmanım. Vereceğiniz cezaya razıyım.” dedi.

Müşteki avukatları ise sanığın “şansa bırakmayacak şekilde canavarca hisle adam öldürme” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Yıldız’ı, eski eşi Esra Yalçın’ı öldürmekten müebbet, 5 yaşındaki kızı Beren Yalçın’ı da “canavarca hisle öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı, cezalarda indirim yapmadı.

Maktul Esra Yalçın’ın annesi Ayla Yalçın, adliye çıkışı yaptığı açıklamada, caydırıcı olması için bu tür olaylarda en ağır cezaların verilmesi gerektiğini söylerken, “O katil sadece kızımı ve torunumu değil bizi de öldürdü’ diyerek acısını dile getirdi.

Ailenin avukatı Alper Ermisket de karar dolayısıyla mahkeme heyetine teşekkür ederek, “Oybirliğiyle müebbet hapis cezası verilmesi hukukun bir zaferidir. Taammüden cinayete teşebbüs eden eski koca mahkemede takım elbisesini giymiş ve pişmanım demesine rağmen mahkeme sözlerini dikkate almadan,  kendisine en ağır cezayı vermiştir. Mahkeme heyetini ve savcıyı tebrik ediyoruz ve ‘Esra Yalçın ve Beren Yıldız’ cinayetlerinin son bulmasını istiyoruz” dedi.

 

Bir cevap yazın