İl başkanı kongrenin ertelenmesine açıklık getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, CHP Hatay Kadın Kolları İl Başkanı Filiz Haksöz ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ileri bir tarihe ertelenen CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanlığı kongresini değerlendirdi. Mevcut iki aday Muhsine Korkmaz ve Nilgün Selçuk’un yanısıra partililerinde hazır bulunduğu toplantıda, kongreye katılımın yoğun olacağını tahmin edemediklerini ve ertelenmesinde de herhangi bir kasıt olmadığını belirten Mansuroğlu, CHP’nin ilkeleri doğrultusunda mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini savundu.

“Hedefimiz İskenderun Belediyesi”

CHP İskenderun İlçe Başkanlığı ile Gençlik Kolları Başkanlığı kongrelerinin tek listeyle gerçekleştiğini, kadın kolları kongresinde ise iki adayın yarıştığını belirten İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Kadın kolları kongremizde bir öngörüsüzlük yaşadık. Kongrenin bu kadar yoğun bir katılımla gerçekleşeceğini tahmin edemedik ve aşırı kalabalıktan kaynaklanan sıkıntı nedeniyle kadın kolları kongremizi ileri bir tarihe erteledik.  İler bir tarihte gerçekleşecek olan kongremizin, diğer kongrelerimiz gibi demokratik bir ortamda, şölen havasında gerçekleşeceğine inanıyorum. Kongre sonrası CHP’nin Atatürk ilke ve inkılaplarından uzaklaştığı yönünde açıklama yapan bazı arkadaşlar var. Onlara sesleniyorum; Biz Atatürkçü çizgimizden hiçbir zaman vazgeçmeyiz. Biz Atatürkçüyüz, biz devletçiyiz, biz milliyetçiyiz ama sizlerin anladığı dilde milliyetçi ya da kafataşçı değiliz. Geçmişte söyledikleri lafları unutarak, CHP’ye dil uzatmaya çalışanları kınıyorum. Benim için önemli olan CHP’dir. Birlikteliğimizin sağlanması ve partimizin hem yerelde hem de genelde iktidar olabilmesi için kendimizden asla taviz vermeyeceğiz. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Tek isteğimiz İskenderun Belediyesi’ni CHP’li yapmadan bu görevden gitmemektir” dedi.

  “Kongrede herhangi bir kasıt yok”

CHP Hatay Kadın Kolları İl Başkanı Filiz Haksöz de CHP İskenderun Kadın Kolları Kongresi’nin ileri bir tarihe ertelenmesini bizzat istediğini belirterek, “Bugün kongremiz hakkında en doğru bilgileri sizlere vermek için buradayım. Biz seçimlerimizi ilçe yönetimimizle birlikte gerçekleştiririz. Geçtiğimiz hafta sonu ilçe yönetimimizle birlikte başlattığımız kongremizin sonlarına doğru yaşadığımız öngörüsüzlük nedeniyle bizzat kendim ilçe yönetiminin de onayını alarak, kadın kolları kongremizi ileri bir tarihe erteledim. Bu konuda da genel merkezimizle de bir sıkıntı yaşamadık. Kongremizde en çok üyelerimiz mağdur ve ben onlar adına çok üzgün olduğumu iletmek isterim. Öngörüde bulunamadığımız bir husustan dolayı kusurdan ya da kasıttan söz edilemez. Bugüne kadar kadın kolları kongremizde bu kadar yoğun katılımın olduğu bir seçim yaşanmadı. Biz o gün seçimi sonlandırmasaydık kimsenin içine sinmeyen bir sonuç ortaya çıkabilirdi. Bu sebeple de üyelerimizin mağdur olmaması, seçimin daha sağlıklı koşullarda gerçekleşmesi adına kongremizi ileri bir tarihe erteledik. Önümüzde iki önemli seçim var. Bunların bir tanesi yerel seçimler, bir diğeri ise rejimin oylanacağı genel seçim. Dolayısıyla yerelde ve genelde CHP’yi iktidara taşımak için çok ciddi bir CHP teşkilatına ihtiyacımız var. Yerel seçimlerde hedefe en yakın ilçemiz de İskenderun. Bu sebeple İskenderun bizim ilk hedefimiz. Daha çok belediyeyi almak için bu işi üstlenecek kişilere ihtiyacımız var” dedi.

 

Bir cevap yazın