Hatay – Antalya uçuşları için önemli girişim

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla gittiği Antalya’da, Hatay-Antalya uçak seferlerinin karşılıklı olarak haftada en az 1 sefer yapılması için girişimde bulundu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek konuyla ilgili fikir birliğine varan Başkan Hikmet Çinçin, EXPO’ya ev sahipliği yapan Antalya ile uçuşların başlamasının iki ilin ekonomisine katkı sunacağını söyledi.

2010 yılında başlayan Antalya – Hatay uçuşlarının 2017 yılında kaldırıldığını anımsatan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, “Hatay Havaalanı ülkemizdeki faal 55 tane Havaalanı arasında yolcu sayısı ve trafiği açısından yoğunluk bakımından  15.’inci sırada yer almakta, 2017 yılı Ekim ayı sonu itibariyle havayolu yolcu istatistikleri açısından gelen-giden yolcu sayısı 1.080.903 kişiyi bulmuştur. Hatay-Antalya direk seferleri ilk defa Kaynak Mühendislik (Mehmet Kaynak) sponsorluğunda, Souran Turizm ve Türk Hava Yolları (Anadolu Jet) işbirliği ile 12 Kasım 2010 yılında başlamış ve 1 yıl sürmüştür. Bir süre duran direk uçuşlar, Pegasus Havayolları tarafından 2016 yılı Ağustos ayında tekrar başlatılmıştır. Haftada Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftada iki sefer olarak yapılan Hatay-Antalya uçuşları Pegasus Havayolları tarafından 2017 yılında kaldırılmıştır. Hatay-Antalya uçak seferlerinin karşılıklı olarak haftada en az 1 sefer başlaması iki ilin sosyal ve  ekonomik hayatına katkı sağlayacağı ve EXPO 2016’ya ev sahipliği yapmış Antalya’nın tecrübelerinden daha hızlı yararlanmak açısından çok önemli. Bu kapsamda üç oda olarak T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza, Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığına, SUN Express Genel Müdürlüğüne yazılarımızı yazarak konu ile ilgili tüm girişimlerimizi yaptık ve gelecek güzel haberleri bekliyoruz”  dedi.

Bir cevap yazın