İki aday ortak paydada buluştu

CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanlığı Kongresi’nin aşırı kalabalık ve yaşanan gerginlik dolayısıyla ileri bir tarihe ertelenmesi kararını değerlendiren iki aday Muhsine Korkmaz ve Nilgün Selçuk, kongre sonrası gazetemize yaptıkları değerlendirmede “Sonuç ne olursa olsun kazanan CHP olacaktır’ ortak paydasında buluştu. Parti yöneticilerinin seçimin daha geniş bir salonda, daha güvenli bir ortamda yapılması talebiyle kongrenin ileri bir tarihe ertelenmesi kararını olumlu bulan iki aday da seçimde gerginlik istemediklerini belirterek, yöneticileri ve partilileri duyarlı olmaya davet etti.

CHP Kadın Kolları İlçe Kongresi’nde yaşanan olaylar sonrası kongreyi değerlendiren Muhsine Korkmaz ve Nilgün Selçuk’un görüşlerini aynen paylaşıyoruz…

Muhsine Korkmaz:  “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları İlçe Kongre süreci boyunca bazı sıkıntılar gün yüzüne çıktı. Seçimin yapılacağı salon küçük tutulmuştu, seçime gösterilen ilgi beklenenin üzerinde oldu. Bu bizi oldukça mutlu etti. Çünkü gördük ki; insanlar CHP iktidarına susamış durumdalar. Yönetici arkadaşlarımın bu konuda biraz daha hassas davranması gerekirdi. Partimizin kazanması için herkes üzerine düşeni hakkıyla yapmalıdır. Sonuçta; her ne yaşanırsa yaşansın kazanan taraf CHP olacaktır”

Nilgün Selçuk: “Kongreler birlik ve beraberlik zamanlarıdır. Kongreler tazelenme sürecidir. Kongrelerde tabii adaylar çıkacaktır. Bu demokrasinin en büyük kanıtıdır. Ama kadınlar kongrede yaşananlardan ötürü daha duyarlı davranmalıydılar. Hedefimiz; partimizi 2019 yılına en iyi şekilde taşımaktır. Bu kadar hırs yapmaya gerek yoktu. Kongrede bulunan tüm kadınlar partimizin emekçi kadınları. Hepimizin tek amacı partimizin kazanması için çalışmak olmalıdır. Bu sebeple kongrede yaşanan gerginlik sonrası kongrenin ileri bir tarihe ertelenmesi yerinde bir karar oldu. Alanın küçük olması, yığılmaların yaşanması herkeste gerginliğe sebep oldu. Ben ve arkadaşlarım kongrede adaylığımızı sunduk. Kazansak da kaybetsek de biz ideallerimizden vazgeçmeyeceğiz. İdeallerimiz doğrultusunda partimizi 2019 yılına hazırlayacağız. Yerelde ve genelde partimizi iktidara taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Kadrolarımızı belirleyeceğiz. Sonuçta partimizde kazanan ya da kaybeden olmayacaktır. Kazanan CHP olacaktır. Kim ne derse desin ben ve arkadaşlarım bugüne kadar bu meydanlarda var olduk, var olmaya da devam edeceğiz.”

Bir cevap yazın