ALİKEV, 2018’den ‘UMUT’lu

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV)’nın  geçtiğimiz yıllarda “Hafıza”, “Gezi” ve “Barış” temasıyla hazırlattığı yeni yıl ajandalarının bu yılki teması “UMUT” oldu. ‘Kütüphanesiz okul, kitabı olmayan çocuk’ kalmasın sloganıyla ihtiyaç sahibi kütüphanelere ve okumaya hevesli çocuklara destek olmak amacıyla satışa sunulan ajandaların bu yılki muhteşem içeriğini Sunay Akın hazırlarken, ajandanın kapağı  ise Gökçe Cantürk tarafından renklendi.

Umut Ajandalarının başka çocuklara umut olacağını söyleyen ALİKEV  yetkilileri; “Her ajandada  tasarımlı bir kartpostal ve Sunay Akın’dan bir öykü yer alıyor. Özel tasarımlı kartpostallar ile kitabı olmayan bir çocuğa söylemek istediklerinizi yazarak; vakfa kitap bağışınızı istiyoruz. Kitabın arkasında adresimiz var. Okullara, mahallelere kütüphaneler kuracağız. ‘Kütüphanesiz okul, kitabı olmayan çocuk kalmasın’ diyoruz. Bunun için bir proje yürüteceğiz. Ajandalardan elde edilen gelir bu projeye aktarılacak. Kitaba ulaşamayan çocuk kalmasın istiyoruz” diye konuştu.

ALİKEV’in 2018 UMUT ajandasına www.duslerindeozgurdunya.com adresinden ulaşılabiliyor.

 

ALİKEV’in sitesinde ise, UMUT Ajandası ile ilgili şu sözler dikkat çekiyor:

Her bir umut, karanlıktan ışık olup sızdıkça ışıl ışıl olsun ortalık…
Umudun yanında sevgi, cesaret, kitap, kalem, defter olsun…
Olsun ki, yarım bıraktırılmış düşler gelecek olsun…
Emeğin, alın terinin, çocukların, her şeye rağmen insan olmuş, insan kalabilmiş insanların yüzü suyu hürmetine, yüzü gülsün dünyanın…

2018 gülümsesin.Yetmesin.Kocaman gülsün…

Her Hayat Bir Kitap demekten hiç vazgeçmeden, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kitaplarla 2018 “UMUT” ajandamızın kitap projesini de gerçekleştiriyoruz.

 

Bir cevap yazın