Mansuroğlu, rotayı çizdi

Geçtiğimiz hafta şölen havasında gerçekleşen CHP İskenderun İlçe Kongresi’nde tek listeyle seçime girerek güven tazeleyen mevcut başkan Yusuf Mansuroğlu, kongrenin yanısıra para transferi belgeleri ve CHP’li belediyelere müfettiş gönderilmesini değerlendirdi. 2019 seçimleriyle ilgili rotasını da çizen Başkan Mansuroğlu, bütünleştirici bir anlayışla partilerini yerelden genele iktidara taşımak için çalıştıklarına vurgu yaptı.
İlçe kongresindeki birlik ve beraberliğe teşekkür eden Mansuroğlu, gündeme dair yaptığı açıklamada ise, hükümete yüklenirken, “Burası Türkiye her an, her şey olabilir” dedi.

Kongre teşekkürü

Kongde öncesi delege seçimlerinin adil ve tarafsız bir şekilde yapıldığını vurgulayan Mansuroğlu, “Genel merkezimizin göndermiş genelge doğrultusunda 45 mahallemizde önce delege tespitlerimizi demokratik bir ortamda gerçekleştirdik. Sandık isteyen mahallelere sandık kurarak, kimi delege olarak görmek istiyorsa bunun sandığa yansımasını gördük. Arkadaşlarımızın arzu ve istekleri doğrultusunda ilçe kongresine yeniden aday oldum. Tek aday şeklinde gerçekleşen kongreye katılan tüm partililerime teşekkür ediyorum. Gerçekten hiçbir arayışa girmeden arkamda durdular. Şuna inanıyorum; İskenderun’da ilçe başkanlığı görevini sürdürdüğüm sürece tüm arkadaşlarıma eşit mesafede oldum, hiçbirini diğerinden üstün görmedim, ötekileştirmedim, ayrıştırmadım, bütünleştirici olmaya gayret ettim. Bundan sonrada bu anlayışla çalışmaya devam edeceğim. Bütün örgütü bir arada tutmayı başardıysak bu sadece benim değil, partimizde siyaset yapan herkesin başarısı olmuştur” dedi.

“Önceliğimiz İskenderun Belediyesi”

CHP İlçe Örgütleri olarak ilk hedeflerinin Türkiye genelinde iktidara ulaşmak olduğunu ifade eden Mansuroğlu, “Hedefsiz siyaset yapılmaz. Bizim ilk önceliğimiz; İskenderun Belediyesi. Yani İskenderun’da yerel, Türkiye’de genel iktidara sahip olmak adına tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçen dönemde yapılan yerel seçimlerde İskenderun Belediyesini kaybetmemizi bir yol kazası olarak nitelendiriyoruz. Partimiz içerisindeki ayrıştırma, ötekileştirme sonucu İskenderun Belediyesi’ni kaybettik. Ben, özellikle bu bütünleşmeyi sağlamak için buradayım. 40 yıldır bu örgütün içerisindeyim. Bizler İskenderun’da güvenin sağlanması, huzurlu bir ortamın oluşması ve özellikle özgür düşüncenin sağlanması için bir misyon üstlendik. Hedeflerimizin önceliği bunlardır. Türkiye’de alınan hiçbir oy insanlarımızın can güvenliği ve düşünce özgürlüğünden daha önemli değildir. Geleceğimiz olan çocuklarımız için siyaset yapmalıyız. Çünkü biz onlara bunu borçluyuz” diye konuştu.

“CHP’li belediyeler oldukça şeffaf”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’na para transferi yaptığını gösteren belgeler ile CHP’li belediyelere müfettiş gönderilmesi konularına da değinen CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “CHP için, Türkiye’de bu süreç bugün başlamadı. FETÖ’cü takımı yavaş yavaş bir oluşum içerisine girdi. Türkiye’de kadrolaştılar. Ve, bunda en büyük pay şu anki iktidara ait. Devletin, hükümetin, memleketin en hayati kadrolarına yerleştirildiler. Genel merkezimiz ve partili arkadaşlarımız tarafından defalarca uyarılar yapılmasına ve bugünlerin geleceğinin öngörülmesine rağmen hiçbir şey yapılmadı ve bugünlere kadar geldik. Olaylar 17-25 Aralık sürecinde başladı ve o süreçte birbirlerinin yaralarına bastılar. Çıkarlar değişti. Türkiye’nin başına bela edilenler giymiş oldukları kötü senaryolu elbiseyi bize yakıştırmaya çalıştılar. Bizi FETÖ ile bağdaştırmaya çalıştılar. Bizler, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bu kafadaki insanlara karşı mücadele veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Ama ne olduysa uluslararası senaryo bunları iktidara taşıdı. Şunu iddia ediyorum; TBMM çatısı altında bu kişilerden çok var ve bunun da farkındalar. Sadece hedef şaşırtmak ve gündemi değiştirmek için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na suçlamalar yönelttiler. Ortada sabit belgeler var. Tabi şu da bir gerçek ki; yargıyı siyasallaştılar. Biz, belgeleri savcılığa teslim ettik. Gerçeğe aykırı olduğunu iddia ettiler. Yani insanlar adalete inançlarını kaybettiler. Kumpas, balyoz, darbe iddiaları bu süreçte katledilen, sürgün edilen aydın demokratlar, yargı ve ordu mensubu arkadaşlarımızın da hayatlarını heba ettiler. O yüzden insanların Ak Parti Genel Başkanı’na hiçbir inandırıcılığı kalmadı. CHP’li belediyelerimize müfettiş gönderilmesi olayına gelince. Göndersinler hiçbir şey bulamazlar. Bizler insanları kandırmıyoruz. Sakladığımız hiçbir şey yok. Ama burası Türkiye ve her an her şey olabilir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın