ALİKEV, hayat veriyor!

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Sen De Gel Derneği ile birlikte Afrika’nın Gambiya bölgesinde kuraklık geçiren Sare Jiburu köyünde su kuyusu açtı. Ali İsmail’in düşlerindeki dünyayı hayata geçirmek için ailesi tarafından kurulan ve 3 yıldır birçok projeye imza atan ALİKEV’in bu projesi ile birlikte, daha öncede Eskişehir’de de kuşlara su veren heykelinin dikilmesi nedeniyle, “Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’de kuşlara elleriyle su verirken, Afrika’da da çocuklara hayat veriyor” yorumları yapıldı.
Afrika’nın uçsuz bucaksız en ücra köyünde çocuklara hayat verecek olan su kuyusunun açılışına Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz ve Sende Gel Derneği kurucularından İbrahim Betil katıldı.
Afrika’nın Gambiya ülkesine giden ve en ücra köyde oğlunun adını taşıyan su kuyusu açılışına katılan Ali İsmail Korkmaz’ın Annesi Emel Korkmaz ise “Bizden bir can aldılar ama şimdi o, ışıldayan gözlere umut, minik bedenlere can oldu. Alişim yaşıyor, yaşatıyor. Oğlumun hayallerinde her zaman muhtaç olana yardım etmek ve eşitsizliği ortadan kaldırmak vardı. İşte bu yüzden, Ali İsmail’imin adını yaşatacağımız su kuyusunun Afrika’da yaşam savaşı verenlere bir nebze de olsa derman olmasını istedik” şeklinde konuştu.
Sen de Gel Derneği kurucularından İbrahim Betil de, Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu Projesi için neden Afrika’daki Sare Jiburu Köyü’nü seçtiklerini şöyle sıraladı, “Sare Jiburu Köyü, Gambiya’nın en uzak ve en ihmal edilmiş bölgesi olan Upper River Region’da Gambisara diye adlandırılan bir noktada yer alıyor. Köyde 557 kişi yaşıyor ve oradaki çocukların önemli kısmı daha 5 yaşına bile varamadan susuzluk nedeniyle hayatını kaybediyor.”

Bir cevap yazın