Yeni doğan bebeklerin ilk anlarına dikkat!

Sağlık Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Programı dâhilinde beş yılda bir gerçekleştirilen Neonatal Resusitasyon Programı (NRP), diğer adıyla ‘Yeni Doğan Canlandırma Programı Güncelleme Eğitimi’ İskenderun Ontur Otel’de yapıldı.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ‘Yenidoğan Canlandırma Programı Güncelleme Eğitimi’ne, Hatay Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Ayşe Betül Sovukluk katılırken, İskenderun Devlet Hastanesi doktorları ve NRP Eğitimcileri Doktor Asaf Güven ile Doktor Eyüp Tümkaya’nın yanısıra, Ebe Nurcan Mercan da eğitimci olarak bilgi verdi. Eğitime; İskenderun, Kırıkhan, Dörtyol ve Erzin’deki devlet ve özel hastanelerinde çalışan çocuk doktorları, kadın doğum uzmanları, anestezi uzmanları, anestezi teknisyenleri, ebe ve hemşireler katıldı.

Yenidoğan bebeklerde ilk birkaç dakikada yapılması gerekenlerin anlatıldığı eğitim seminerinin iki gün boyunca devam edeceğini belirten İskenderun Devlet Hastanesi NRP Eğitimcisi Doktor Asaf Güven, “Sağlık Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Programı dahilinde Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitimlerden birisi olan ‘Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP)’, 1998 yılından bu yana ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bir hizmetiçi eğitim programıdır. Program kapsamında İskenderun’da eğitime katılan sağlık ekipleri iki gün boyunca NRP eğitimi alacak. İskenderun’da gerçekleştirdiğimiz Güncelleme Eğitim Programında, seminere katılan doktorlara beş yıl içerisinde değişen sistem hakkında yeni bilgiler aktaracağız. Zaten bildikleri bir konu olan ‘yenidoğan bebekler’ hakkında değişen birkaç konu, eğitim seminerinde yeniden gündeme alındı. Elimizden geldiğince yapılan değişiklikler hakkında arkadaşlarımıza bilgiler verdik” dedi.

Yenidoğan Canlandırma Programı Güncelleme Eğitimi, Hatay Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Ayşe Betül Sovukluk tarafından doktorlarla yapılan soru-cevaplardan sonra, bebek maketler üzerinde uygulamalı olarak devam etti.
İki gün boyunca devam edecek eğitimin ikinci gününde yazılı ve uygulamalı sınava tabi tutulacak olan doktorlara sertifika verilecek.

 

Bir cevap yazın