Maharetli ellerden, Belçikalı sanatçıya viyolensel

Belçikalı sanatçı Nicolas Deletaille viyolonsel üretimi için İskenderun’da 17 yıldır enstrüman yapımcısı olan İsmail Kaya’ya bir Luthiere üretim siparişi verdi.  Deletaille’in önümüzdeki ay Japonya’da vereceği klasik müzik konserinde kullanacağı viyolensel siparişini yetiştirmek için sanayi sitesindeki atölyesinde gece gündüz demeden çalışan Kaya, Belçikalı sanatçının kendisiyle İskenderun’daki bir öğrencisi aracılığıyla iletişime geçtiğini söyledi.

Hazırladıkları viyolenseli  Japonya’ya göndereceklerini belirterek, Nicolas Deletaille’nin 11 Ocak’ta İskenderun’da konser vereceğini ifade eden İsmail Kaya, “17 yıldır bu mesleği yapıyorum. Belçikalı sanatçı Nicolas Deletaille’den böyle bir sipariş gelmesi beni oldukça mutlu etti. Enstrümanın yapımı için gece gündüz çalışıyorum. Birkaç gece daha sabahlarım. Ama Nicolas’ın 11 Ocak’ta İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda vereceği konsere yetiştireceğim. Nicolas davetimizi kırmadı ve buda benim için mutluluk verici” dedi.

Luthier Kaya, Nicolas’ın öğrencisi İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Eren Kaysar’a da 10 yıl önce enstrüman yaptığını belirterek, 11 Ocak’ta ikisinin birlikte İskenderun’da konser vereceklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın