İSTE, teknoversite ile hayata farklı bakıyor!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Eğitimci-Yazar Uğur Kantekin’i  “Hayata Farklı Bakış Açısı” konulu konferansta konuşmacı olarak konuk etti. Konuşmasının bir çok yerinde gerçek hayat hikâyelerinden örnekler veren, zaman zaman da öğrencilere sorular sorarak sıcak bir ortam oluşturan Eğitimci-Yazar Uğur Kantekin, İSTE’nin teknoversite vizyonu ile eğitimde farklı bir bakış açısı yarattığını söyledi.

İSTE’nin kısa zamanda örnek üniversitelerden biri olduğunu söyleyen  Uğur Kantekin, “Sevgili öğrenciler, buraya gelmeden önce Üniversitenizin misyon, vizyon ve Teknoversite 1.0 Manifestosunu dikkatle inceledim. ‘İskenderun Teknik Üniversitesi olarak kendine özgü bir eğitim/öğretim ve araştırma modeli oluşturarak, inovasyonu ve girişimciliği önceleyen ve teknolojiye odaklanan özgün bir üniversite olmayı amaçlamaktadır. İSTE, Bu hedef doğrultusunda, teknolojiyi üreten, heyecanını hiçbir zaman yitirmeyen ve özgüveni yüksek bireylerin kendisini yetiştirebileceği ve geliştirebileceği, proje odaklı bir ekosistem oluşturma arzusundadır. Teknoversite penceresinden bakınca İSTE’nin çok farklı bir akış açıcı olduğu görülüyor. İnsana yatırım yapmak kolay değildir. Bir arabayı, makineyi, bilgisayarı yanlış üretirseniz kırılır, bozulur ama yeniden üretilebilir, telafi edilebilir. Ama insan böyle değildir. Bir insan kolay yetişmez, emek ister. İSTE’de kısa zamanda örnek üniversitelerden biri olmuştur” şeklinde konuştu.

Kantekin, konuşmasının sonunda İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye, konferansın düzenlenmesini sağlayan Dörtyol Meslek Yüksekokulu Müdürü Bahattin Gözübenli’ye, İSTE Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Naz’a  ve İSTE öğrencilerine desteklerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Bir cevap yazın