Bu festivalde Hatay var!

6 – 12 Aralık tarihleri arasında Ansam Kültür Derneği & Fotofilm Sanat Merkezi tarafından düzenlenecek,  Kültür ve Turizm Bakanlığı,  Hatay Valiliği  ve  Hatay Büyükşehir Belediyesi,  Samandağ Belediyesi ve  Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen 5.Uluslararası Antakya Film Festivali bugün gala gecesi ile başlıyor.

Ansam Kültür Derneği Başkanı ve Festival Direktörü Mehmet Oflazoğlu ; 6 Aralıkta Hatay Kültür Merkezi’nde SAAT:18.00’de gerçekleştirilecek olan açılış ve onur ödülleri töreninde bu yılki onur ödüllerinin Selda Alkor ve Nuri Alço’ya, Jüri Orontes Özel Ödülü’nün de Tuğrul Meteer’e verileceğini belirtti.

Festivalin 12 Aralıkta gerçekleştirilecek kapanış ve ödül töreninin ise Samandağ Yeni Çarşı Kongre Merkezi’nde gerçekleşeceğini ifade eden Oflazoğlu, “Festivalimizin açılış filmi ‘İki yaka yarım aşk.’ Antakya Konak Sineması’nda 7 Aralık Saat:12.00’de Yeşilçam’ın efsane oyuncusu Selda Alkor’un katılımıyla izlenecek olan filme herkesi bekliyoruz. 95 film ve 190 gösterim ile gerçekleşecek olan festivalimizin kapanış töreninde  ise Türk sinemasının önemli ismi Arzu Okay’ı konuk edeceğiz.  Festivalimizin film gösterimleri Konak Sineması ve Mimarlar Odası salonlarında gerçekleşecek. Festival filmleri özel gösterimlerle festivalin temasına uygun olarak “Barış ve Dostluk” temasıyla sinemaseverlerin huzuruna çıkacak.  Festival kapsamında ayrıca Yeşilçam Film Afişleri sergimiz olacak. Tün sinemaseverleri hafta festival filmlerini izlemeye davet ediyoruz” dedi.

 

 

Bir cevap yazın