İstihdam otobüsü İskenderun’da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş-Kur Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Gezici İş-Kur Otobüsü Türkiye genelinde başlattığı ‘İstihdamda Milli Seferberlik’ çalışmaları kapsamında düzenlediği tanıtım toplantısını bu kez İskenderun’da düzenledi.

İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda  konuşlanan otobüsün tanıtım toplantısına İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İş Kur Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel, İş Kur İskenderun İlçe Müdürü Mehmet Yüksel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 2017 yılında  17.400 istihdam

Katılımcılara Gezici İş Kur Otobüsünün gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler veren İş Kur Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız 2017 yılını ‘Milli İstihdam Seferberliği’ yılı olarak ilan etti. Bu kapsamda oluşturulan Gezici İş Kur Otobüsümüz Türkiye genelinde başlattığı tanıtım programlarına Hatay’da devam ediyor. Dün Hatay merkezde düzenlenen program sonrasında bugün de İskenderun’daki tanıtımımıza devam ediyoruz. Bu açıdan baktığımızda Hatay’da 2017 yılı içerisinde 17.400 kişi istihdam edilerek iş sahibi oldu. Doğrudan taleplerle 6334 kişi de Ekim ayı itibari ile işe yerleştirildi. Bu da İskenderun’un sanayisi ile vatandaşları üzerindeki iş yükünü hafiflettiğini gösteriyor. Hatay olarak bu yıl istihdam edilebilirlik oranımızı üç katına çıkardık ve önümüzdeki yıl bunu aşmayı planlıyoruz” dedi.

Başkan Seyfi Dingil’den işadamlarına çağrı

İş yükünün azalması yönünden bu tür tanıtıcı toplantıların yararlı olduğunu dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, işadamları ve STK’lara seslenerek, işsiz gençlere iş kapısı açmaları yönünde çağrıda bulundu. ‘Hep birlikte güçlü bir Türkiye için’ sloganı ile yola çıkan Gezici İş Kur Otobüsünün işbaşı eğitim programları ve istihdam edilebilirlik konularında tanıtımlar gerçekleştirdiğini belirten Başkan Seyfi Dingil, “İş Kur il ve ilçe müdürlüklerimiz yoğun çalışmaları ile işsizliği azaltmak adına projeler gerçekleştiriyorlar.  Bizler de vatandaşlarımıza iş kura gelip kendileri için uygun mesleklere başvurmalarını istiyoruz. Bu arada önemli olan insanlara muhakkak yapabilecekleri bir mesleğin var olduğunu gösterebilmek. Bu sebeple iş kur müdürlüğümüz devreye girerek iş yükünü azaltıcı projeler üretip gençlere meslek edindirmeye çalışıyor. Biz gerçekleştirdikleri bu çalışmalardan ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından,  meslek danışmanları iş arayan vatandaşlar ile katılımcılara ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ ‘İş başı eğitimi’ ve ‘İş arama faaliyetleri’ konularında bilgilendirmelerde bulundu.

 

 

Bir cevap yazın