Orman köylüleri için fidan diktiler

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde devam eden “5.000 Köye 5.000 Gelir Getirici Orman Projesi” çerçevesinde Bekbele Yaylası’nda düzenlenen fidan dikim törenine katıldı.

Başkan Seyfi Dingil’in yanısıra TBMM İdare amiri Orhan Karasayar, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, köylüye dağıtımı yapılan 5000 adet ceviz ve 1500 adet alıç fidanı toprakla buluşturuldu.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM)’nün uygulamaya koyduğu projeyle zarar gören ormanlık alanların yeniden verimli  hale getirilmesinin yanısıra, orman köylüsüne de gelir kapısı açtığını belirterek, projeyi yerinde kalkındırma olarak değerlendirdi.

Daha yeşil bir İskenderun için çalıştıklarını ifade eden Başkan Seyfi Dingil,”Bu ve buna benzer projeleri sürekli destekliyoruz. Belediye olarak göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarına önem büyük önem verdik. Bu proje ile orman köylülerimiz hem oradaki ağaçlara sahip çıkacak, hem de ormanlık alanlar daha iyi korunacaktır” dedi.

Bir cevap yazın