BİLGİ’yi merkezinde öğrendiler!

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen eğitim fuarında Hataylı rehber öğretmenler ve lise öğrencilerine yönelik “Üniversiteye Girişte Yeni Sistem ve Doğru Tercih” başlıklı eğitim semineri düzenledi.  İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Sait Gürsoy’un Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında önemli bilgiler verdiği seminerde, temel yeterlilik testi ve alan testleri olmak üzere iki farklı oturumdan oluşan yeni sınav sistemi, puan hesaplaması, ek puan uygulamaları gibi kritik konular ele alındı.

Yeni ve eski sistemin karşılaştırması yapılarak, öğrencilerin avantaj ve dezavantajlarını değerlendiren Gürsoy, “Adayların cumartesi günü sabah gireceği Temel Yeterlilik Testinde (TYT), yeterliliğe dayalı bir değerlendirme esas alınacak. TYT, farklı lise türlerinde öğrenim gören bütün adaylara uygulanacağı için, adayların bilgiden daha çok temel yeterlilikler bakımından değerlendirilmesi yönüyle daha kapsayıcı olacak, bütün adaylar için fırsat eşitliği sunacak.  Cumartesi günü öğleden sonra yapılacak ikinci oturumda ise öğrenciler, Sosyal Bilimler-2 Testi’nden Tarih-2, Coğrafya-2, Felsefe Grubu (Felsefe, Mantık, Psikoloji, Sosyoloji), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını ve Fen Bilimleri Testi’nde ise, Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularını cevaplandıracak” dedi.

“Öğrenciler önce kendi sevecekleri meslekleri tercih etmeli”

Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS)’nın ortaöğretim kazanımlarını ve sürecini odağına aldığını belirten Sait Gürsoy, yeni sınav sisteminin daha yalın, sade ve kolay anlaşılabilir olduğunu belirtti. Öğrencilerin yeni sınav sistemine adapte olmalarında rehber öğretmenlere önemli bir rol düştüğüne vurgu yapan Gürsoy, “Öğrenciler çağın yeniliklerini yakalayan, iş dünyasının taleplerini dikkate alan bireyler olarak yetiştirilmeli. Her şeyden önce kendi sevecekleri meslekleri tercih etmeli. Seçtikleri okulların akademik kadroları, uluslararası olanakları, sosyal yaşamı, kulüpleri, kariyer merkezinin sunduğu imkanlar ve yüksek lisans fırsatları öğrencilerin bu önemli kararlarında dikkat edecekleri hususlar olmalı” dedi.

 

Bir cevap yazın