Karaçay Barajı ve 5 dev eser bugün açılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Hatay’da yapımının tamamlandığını bildirdiği Büyük Karaçay Barajı’nın bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından birçok eserle birlikte açılışının gerçekleştirileceğini duyurdu. Ülke genelinde yapımı tamamlanan ve bugün hizmete açılacak olan 7,7 milyar lira yatırım bedelli 375 eser arasında Hatay’da Karaçay Barajı’nın yanısıra Kırıkhan Kurtlusoğuksu Barajı ve bu barajın sulama tesisi, Erzin-Dörtyol Sulaması BS5-Y4 İkmali ile tek tesis sayılan ancak içeriğinde 7 adet müteferrik taşkın koruma tesisi de yer alacak.

Külliye’de bugün saat 14:00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleşecek olan toplu resmi açılış töreninde sinevizyon ile alana bağlanılacak.

Büyük Karaçay Barajı’nın enerji, tarım ve istihdam alanında ülkeye ve Hatay’a büyük katkı sağlayacağını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bugün açılışı yapılacak olan projelerle Hatay’da yaklaşık 54,5 milyon metreküp su depolanacak, 1.050 dekar zirai arazi suyla buluşacak ve Hatay şehir merkezi, 3 ilçe, 9 mahalle, organize sanayi bölgesi ile 346 dekar alan taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca bu açılış merasiminde Bakanlığımıza bağlı Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan tesis ve çalışmaları da hizmete alacağız. Bu eserler arasında ise yeni orman yolları, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi, korunan alanların altyapılarının iyileştirilmesi gibi çalışmalar ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor. Hatay’da hizmete alınacak bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli ise 194 milyon TL’yi geçiyor” diyerek Hatay yatırımları ile ilgili bilgiler verdi.

 

 

 

Bir cevap yazın