Tuzla’dan Hatay’a kütüphaneli kitap kardeşliği

Annelerinin yaptıkları poğaça ve börekleri satarak elde ettikleri gelirle, Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Tuzla Kitap Fuarı’ndan kitap satın alan Tuzlalı çocuklar Hatay, Van, Bitlis, ve Mardin’e kütüphane kuracak.  “Aşk İle Oku” temasıyla düzenlenen 2. Tuzla Kitap Fuarı, çocuklar ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırmanın yanında sosyal sorumluluk projelerini hayatın her alanına taşıyacak en iyi örneklerinden birini de sergilerken, kitap kardeşliği ile toplanan kitapları Tuzla’dan Anadolu’ya ulaştıracak.

Satın alınan kitaplara ek olarak evlerde okunmuş kitapların da dahil edildiği kampanyaya harçlıklarıyla katkı sunan Tuzlalı çocuklar, gönderilen kitaplara o kitabı okuyacak arkadaşları için de birer not yazmayı da unutmuyorlar.

Öğrencilerin projesine destek veren Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, insanoğlunun hayat mücadelesinde en önemli kazanımı bilgidir ve bilgiyi elde edeceği öğretmeni ve yol arkadaşı kitaptır diyen ” Kitap sevgisini arttıracak her çalışmayı yapıyoruz ve fuarda bağışlanacak kitapları da Anadolu’ya yayıyoruz. Bu kampanyayla evimizde duran okuduğumuz ya da gönlümüzden kopup yeni aldığımız göndereceğimiz kitaplarla dört tane ilimizde kütüphane kurmayı düşünüyoruz, bu kitap fuarının sosyal sorumluluk proje kısmını da bu şekilde tamamlayacağız” dedi.

 

Bir cevap yazın