EXPO, Hatay’ın geleceğini şekillendirecek

Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarıyla biraraya gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, UNESCO Dünya Gastronomi Şehri Hatay’ın ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilmesi ve ‘EXPO 2021 Hatay’ın sürecine ilişkin bilgilendirdi.

‘Hataylılar kenetlensin’

Gastronomi ve EXPO’yu en iyi şekilde hayata geçirmek için lokomotif bir ekip etrafında iş bölümü yapan gruplar oluşturmayı hedeflediklerini belirten Başkan Savaş, “EXPO ve Gastronomi ünvanı, şehrimiz için altın bir bilezik gibidir. Bizler de bunun bilincinde hareket ederek, önemli değerlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Bugün bizim için bir milat olsun. ‘Burada, bu işte biz de varız’ diyen arkadaşlarla başlangıç yapalım istiyoruz. 20 günde bir hem Hatay’ın güzelliklerini, hem de gastronomi konusundaki güzelliklerini dünya ile paylaşacağımız bir organizasyon yapalım. Bir gün sarma içi, bir gün künefe çevirme, bir gün güzel künefe yapma, bir gün peynirli helva yapma’ etkinlikleriyle bir sürü iş yapabiliriz. Bu gündemi oluşturarak devamlı Hatay’ın algısını yükseltecek işler yapalım. Markalama sürecini hızlı devam ettirirsek; o markaya da gittiğimiz noktaya da sahip olup onu orada tutabilirsek çok harika olacak” dedi.

 

‘Hepimiz bir aileyiz’

EXPO ve gastronomi tanıtımlarından sonra Hatay’ın ‘savaş’ ile ilgili algısını bitirdiklerini ve herkesin Hatay’ı konuştuğunu söyleyen HBB Başkanı Lütfü Savaş, “EXPO’dan sonra, Hatay’daki savaş algısını bitirdik ve web sitelerimizdeki ziyaretçi sayılarımız arttı. Şehrimize gelen misafir sayısındaki artıştan dolayı otellerde yer bulamama gibi durumlarla karşılaşılıyor. Demek ki bazı kazanımlar sağlayabiliyoruz.  Yani bu işi revize edecek etkinlikler üst üste gelirse bizim moralimiz düzelecek. Bu hareketlenme ile dışarıdan şehrimizi ziyaret etmek isteyen insanların da ilgisini daha çok çekebileceğiz. Bunun için de gastronomi ile ilgilenen tüm mutfak dostlarımıza, lokanta sahiplerimize, otel sahiplerimize, ticaret erbabımıza çok iş düşüyor. Bu aile her geçen gün büyümeli” çağrısında bulundu.

 

‘Siyaset değil, hizmet için varız’

EXPO 2021 süreciyle ilgili yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Lütfü Savaş, “Altyapı çalışmaları mükemmel.. Arz-talep birlikte yükselmeli. Bulduğum her televizyona gittim ama sadece ben değil tüm yetkililer her fırsatı kullandı. 250 kadına çiçekler için sera verdik, EXPO’da çiçek sirkülasyonu 500 kadına daha iş imkanı sağlayacak. Kisecik’in altında 200 dönümlük alan var. 20 dönümlük alan da Uğur Mumcu Alanı’nda bulduğumuz şapelimizi sergileyip, kazı çalışmalarımızda bulduğumuz mozaiklerin imitasyonunu, mezarları 15 dönümlük Arkeopark’ta misafirlerimize sunacağız. Yol yapım çalışmaları sırasında yaşadığımız sıkıntılar, yüzyıllarca bu bölge halkına gelir sağlayacak. Savaşın gölgesinde kalan bir şehir olmaktan çıkıp, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle herkesin görmek istediği bir şehir haline geleceğiz. EXPO’da, sadece çiçek olmayacak, yabancı dil bilen kişilere de ihtiyacımız olacak. Sadece belediye gücüyle olacak iş değil. Hep beraber bu işe sarılarak istediklerimizi alabiliriz. Oy veren sizlersiniz, her şeyi çözüme kavuşturacak anahtar sizlerde. Biz bu şehre ait olduğumuzu biliyoruz ve hissettirmeye çalışıyoruz. Biz doğruları yapalım, diğerleri yanımızda durmak zorunda kalırlar. Hatay’ımızın yükseldiğini tüm dünyaya ispatladık. STK’ların ilgisini çekebildiğimiz projelerimiz var ve siyasetçiler de bu durumun farkına varmazsa, demek ki o siyasetçilerin raf ömrü dolmuştur. Gündemi takip etmeyen siyasetçi ne iş yapar?” sözleriyle birlik-beraberlik vurgusu yaptı.

 

Bir cevap yazın