Türkiye’nin en büyük tesisi Antakya’ya

HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Asi Nehri’ne temiz su deşarj edecek olan Küçükdalyan-Narlıca MBR Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Maliyeti 52 milyon 820 bin 664 TL değerinde olan ve Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise ilk en büyük Membranlı tesis inşaatının yüzde 80’inin tamamlandığını aktaran Genel Müdür Çaparali, bugüne ve geleceğe kaliteli, sağlıklı bir yaşam sağlama hedefiyle çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Yapımı hızla devam eden tesiste ilk aşama olan 1.kademede günde 21 bin 300 m3, 2. kademede ise toplam 32 bin 300 m3 atıksuyu arıtabilecek şekilde dizayn edildiğinin altını çizen Çaparali, Tesiste evsel atıksuların Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımın yanı sıra sulama suyu kriterine sahip yaklaşık yüzde 99 giderim verimi ile Asi Nehri’ne deşarjı sağlanacağını aktardı.

Yaşam alanlarını koruma ve halk sağlığına yönelik yapılan yatırımlar arasında Samandağ, İskenderun (Denizciler), Kırıkhan, Dörtyol, Reyhanlı, Erzin ve Antakya(Serinyol) atıksu arıtma tesislerinin de yer aldığını hatırlattı.

Bir cevap yazın