Genç aşçılar gelecek için umut oldu

Eğitim ve öğretime verdiği önemle adından söz ettiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı(HBB) Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya’ya bağlıŞehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileriyle bir araya gelerek, UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilen Hatay hakkında istişarelerde bulundu.

Hatay’ı uluslararası platformlarda en üst konuma taşıyacak gastronomi kimliğiyle ilgili öğrencilerin görüşlerini alan ve bu konuda onlara çok iş düştüğünü dile getiren Başkan Lütfü Savaş,  “Altı yılı aşkındır Suriye’nin gölgesinde yaşamaktan kurtulup küllerimizden yeniden doğarak ilimizi en güzel şekilde duyurmalıyız. Biz yöneticiler olarak yapmış olduğumuz hizmetlerin yanı sıra projeler ile siz akıllı gençlerin de yardımıyla, şehrimizi çok daha iyi noktalara getirebileceğiz. EXPO 2021 Hatay, Step Green Projesi ve son olarak Gastronomi Şehri Hatay ile dünyanın gözde yerleri arasında olacağız. Hatay’ımızın, dünya mutfakları arasında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha kanıtladığımız bu platformda siz yetenekli ve eğitimli gençlerimizin yemeklerimizi en güzel şekilde sunacağına inancımız sonsuz. Mutfağındaki 600’e yakın yemek ve tatlı çeşidinin yanı sıra bu mutfak kültürünün yaşatılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılması için genç aşçılarımıza büyük iş düşüyor. Okulunuzdaki eksik gördüğünüz durumları, gücümüzün yettiğince gidermeye çalışacağız. Hepiniz alacağınız iyi eğitimler ile mesleki hayatınızda başarılı ve Hatay’ımıza yararlı gençler olacaksınız” dedi.

Başkan Savaş konuşmasının ardından Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

Bir cevap yazın