Engelsiz bir hayata renkli dokunuş!

İskenderun Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve engelleri birlikte kaldırmak amacıyla özel bir program düzenledi. İskenderun’daki özel bireylerle ilk olarak kahvaltıda buluşan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, daha sonra Engelsiz Atölyede eğitim gören kursiyerler tarafından hazırlanan serginin açılışını yaparak, engelli bireylere  “Her zaman Yanınızdayız” mesajı verdi.

İskenderun Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü Başkanı Suat Atasever ve sporcular ile bir araya gelen Başkan Tosyalı, beraberindeki heyetle birlikte Atatürk Anıt Alanı’na geçti.

Burada Fly Türk işbirliği ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, yamaç paraşütü ile ilk uçuşlarını gerçekleştiren özel bireylerin heyecanına ortak olan Başkan Tosyalı, “Engelleri sevgiyle aşalım, hayatı beraber paylaşalım” diyerek, farkındalık yaratmak için engelli bireyler ve davetlilerle birlikte rengarenk balonları gökyüzüne bıraktı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, toplumsal  farkındalığın arttırılmasına, engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile  olmasını dileyen Başkan Tosyalı, “Engellilik herkesin karşı karşıya kalacağı bir durumdur. Bu sebeple asıl aşılması gereken engel, vicdanlardadır. Engelli bireylerimizin en çok ihtiyacı olan şefkati, merhameti, saygıyı ve sevgiyi onlardan esirgememeli, daima onların yanlarında olduğumuzu göstermeli, hissettirmeli ve onları desteklemeliyiz. Engellilerimizin bizden beklentileri olan bu hasletleri yerine getirdiğimizde, aşamayacağımız hiçbir engelimiz yoktur. Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Belediye olarak her daim kıymetli özel kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Sevgi her engeli aşar” dedi.

Başkan Tosyalı, etkinliklerin dışında ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı Pirireis Mahallesinde Öklü Ailesi ile Barboros Mahallesinde ikamet eden Ağdaş Ailesini ziyaret etti.

Bir cevap yazın