Sağlık emekçilerinden zam tepkisi!

Türkiye Kamu-Sen İskenderun Temsilciliği üyeleri, hekimlere yapılması planlanan zamların tüm sağlık çalışanlarına uygulanması talebiyle İskenderun Devlet Hastanesi bahçesinde eylem yaptı. Haklı zam taleplerini dile getirmek ve sağlıkçılar arasındaki ekonomik ayrımcılığa tepki göstermek amacıyla işe bir saat geç başlayan Türk Sağlık Sen İskenderun üyeleri ve sağlık çalışanlarına CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de destek verdi.

Sağlık çalışanları adına konuşan Türk Sağlık-Sen Hatay Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Kayhan, pratisyen ve uzman hekim ücretlerine yapılacak iyileştirmenin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğine dikkat çekerek, “Doktorlarımıza yapılan ücret artışı zaruridir. Bu zaruret tüm hastane çalışanlarını kapsamalıdırAksi taktirde ekip işi olan sağlık çalışanları arasındaki kardeşlik ve çalışma barışını bozacaktır. .Sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Adil bir iyileştirme yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki biz sadaka değil, hakkımızı istiyoruz” dedi.

Kayhan, Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen genel merkezi tarafından bugün “bir saatlik işe geç başlama” eylemi, 6 Aralık Pazartesi günü de “bir günlük iş bırakma” eylemi kararı alındığını da anımsattı.

Sağlık uygulamalarının bir ekip işi olduğunu ve ayrımcılık yapılmaması gerektiğini ifade eden Milletvekili Suzan Şahin de, “İskenderun Devlet Hastanesi’nde haklı taleplerini dile getirmek için iş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Covid döneminde büyük bir fedakarlık ve özveri ile çalışan sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmasını kabul etmiyor, bütün sağlık çalışanlarına maaş artışı ve 3600 ek gösterge haklarının bir an evvel verilmesi için mücadele ediyoruz. Sadece doktor maaşlarına değil, tüm sağlık çalışanlarına maaş artışı ve ek gösterge hakkı verilmeli ve tüm sağlık emekçilerine hakları teslim edilmelidir. Bizlerin bu konuda sizlerin yanında ve sesiniz olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi.

Şahin, diğer muhalefet parti temsilcileriyle bir araya gelerek pazartesi günü bu haksızlığın giderilmesi için gerekli girişimleri yapacaklarını açıkladı.

Bir cevap yazın