Hatay ve Girne kardeşliğini pekiştirdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)’nin Girne Belediyesi resmen “Kardeş Şehir” oldu. İki kardeş ülkenin, iki yakın komşusu Hatay ile Girne’nin kardeş şehir olduğunu belgeleyen protokole Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü imza attı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın tanıklık ettiği törende Başkan Savaş, şehirlerin iş birliğini artıracak, iletişimini güçlendirecek protokolün hayırlı – uğurlu olmasını dilerken, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye, kararı oy birliği ile alan HBB ve Girne Belediyesi Meclis Üyelerine teşekkür etti.

Uluslararası karasularında insan taşımacılığıyla ilgili izinlerin alınmasının ardından Hatay ile KKTC arasında başlayacak olan deniz ulaşımının iki kardeş şehre büyük katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Savaş, “Yıllardır bizim çok önemli bir hasretimiz vardı. Bir deniz ulaşımı ile KKTC’ye gelip giden insanlarımıza ekonomik anlamda daha rahat bir seyahat sağlamak, aynı zamanda geliş gidişlerdeki verilen ekstra para yükünden onları kurtarmak için beş yıldır uğraştığımız deniz otobüsü konusunun nihayetine geldik. Arsuz Limanı iki gün önce Türkiye’nin deniz hudut kapısı olarak tescillendiği resmi gazetede yayınlandı. Oradaki mevcut olan alanda binamızı yaptık ve resmi izinleri aldık. Şu anda hem KKTC’den hem Orta Doğu’daki bir ülkeden Antalya’ya kadar rahat rahat deniz ulaşımından faydalanma imkânına sahibiz. Gazimağusa da hazır olduğunda aynı zamanda uluslararası karasularında insan taşımacılığıyla ilgili izinler tekrar başladığında inşallah bizim Hatay ile KKTC arasındaki deniz ulaşımı start verilecektir” dedi.

Bir cevap yazın