Halkın gerçek gündemi: yoksulluk

Mahalle ve semt pazarlarının kapalı olması dolayısıyla sebze ve meyve üreticileri ile pazarcılar isyan bayrağını çekerken, İskenderun’da bir grup pazarcı esnafı 20 ton sebzeyi halka ücretsiz dağıtmak isteyince pandemi unutuldu.

Dağıtımın izdihama dönüşmemesi için polisin duruma müdahale ettiği dağıtımda, ortaya çıkan tablo yoksulluğun geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne serdi.

İskenderun Modern Evler Mahallesinde kurulan semt pazarı yerinde iki kamyon sebzeyi vatandaşlara dağıtan esnaf, metrelerce oluşan kuyruk karşısında polisin müdahalesiyle dağıtıma son verdi.

Polisin kamyonların geri çekilmesi, sebzelerin poşetlenerek evlere paketli şekilde dağıtılması gerektiğini ifade etmesi üzerine pazarcılar, polisin haklı uyarısı karşısında sebzeleri poşetleyerek evlere dağıtmak amacıyla dağıtıma son verdi.

Pazarcı esnafı, amaçlarının pandemi nedeniyle kapanma sürecindeki vatandaşlara bir nebze olsun katkıda bulunmak istediklerini belirterek, yıllardır kazandıkları memleketin insanına ahde vefa olarak yardım yaptıklarını ifade etti.

Bir cevap yazın