BM 75. Genel Kurul Başkanı Bozkır, Hatay’da

BM Sınırötesi İnsani Yardım Mekanizması’nı yerinde incelemek üzere ilimize gelen Birleşmiş Milletler(BM) 75. Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır, havaalanında Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından karşılandı. İlk Olarak Hatay Valiliği’ne geçerek Vali Rahmi Doğan’ı ziyaret eden Volkan Bozkır, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Valilik makamında gerçekleşen kabulde Vali Doğan, BM 75. Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır’ı tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olan, her dinden ve kültürden vatandaşlarımızın karşılıklı hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşadığı medeniyetler kenti Hatay’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Vali Doğan ile Başkan Bozkır, Hatay’da geçici koruma altında yaşayan yaklaşık 450 bin Suriyeli mültecinin durumu ile BM sınır-ötesi yardım mekanizmasının etkin işleyişi için BM-Türkiye işbirliğini değerlendirdi.

Sınır ötesine geçecek olan Bozkır, burada Birleşmiş Milletlerin faaliyetlerini yerinde inceleyecek. Ardından Türkiye’ye bulunan Suriyeli göçmenlerin kaldığı kampları ziyaret edecek.

Bir cevap yazın