Arsuz’da Ğid-il Sabatağs’a özel kutlama

Arsuz’da doğanın canlanması ve baharın gelişini simgeleyen 30 Mart Yumurta Bayramı(Ğid-il Sabatağs), bu yıl da dünyayı etkisi altına alan korona virüsün gölgesinde özel çocuklarla kutlandı.

Halk arasında Ğiyd-il Sabatağş olarak adlandırılan 30 Mart Yumurta Bayramı, resmi kanallar ya da toplu sivil faaliyetlerle kutlanmazken, ilçe protokolü Gökmeydan Özel Eğitim Okulu’nun özel öğrencilerinin kendi arasında düzenlediği kutlama etkinliğinde öğrencilerin bayram coşkusuna ortak oldu.

Pandemi tedbirleri ışığında düzenlenen ektinlikte, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı bayramın sembolü olan yumurta tokuşturma geleneğini bozmayarak, çocuklarla birlikte yumurta tokuşturup, şarkılar söyledi.  

Okul Müdürü Tuğba Kara‘ya ve programa emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Musa Sarı, ““Bayramlarımız, değerlerimiz, birlikteliğimizin daha da güçlenmesine vesile olur. Ancak, sağduyuya en çok ihtiyaç duyulduğu bu dönemde, her yıl yaşadığımız güzelliği, hoşgörüyü bu yıl pandemi dolayısıyla yaşayamıyoruz. Tüm Arsuzlu hemşehrilerimizin, her yıl olduğu gibi bu yıl çeşitli etkinliklerle fiilen kutlama imkânı bulamadığımız Bahar Bayramını (Ğid Sabatağş) en içten dileklerimle kutlar, huzur ve sağlık dolu yıllar dilerim” dedi.

Öğrenciler, daha sonra belediyeye ait traktörle öğrencileri ilçe turuna çıktı.

Bir cevap yazın