İşte Hatay’ın ‘hoşgörü’ fotoğrafı

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, yönetim kurulu ile birlikte Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler’i il binasında ziyaret etti. Farklı siyasi partilerde olsalar da Hatay’a hizmet etme gibi ortak bir amaç için çalışan siyasi parti il başkanlarının buluşmasında Mullaoğlu ve Güler arasındaki samimi ve övgü dolu diyalog dikkat çekerken, siyasi kavgaları bir kenara bırakarak kenetlenmek gerektiğine vurgu yapıldı.

“Biraya gelirsek aşamayacağımız sorun yok”

Ak Parti İl Başkanı İbrahim Güler’e görevinde başarılar dileyen CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, siyasiler arasındaki diyalogu çok önemsediğini belirtirken, Hatay’ın menfaatine olacak her türlü projeyi desteklemeye hazır olduklarını ifade etti.

Siyasilerin kısır çekişmeleri bir yana bırakıp kenetlenmesi gereken bir süreçte, partililerin üslubundan yakınarak Hatay’daki partiler arası diyaloğu örnek gösteren CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu,Geçmişe baktığımız zaman yaşadığımız süreçte geçirdiğimiz 15 Temmuz süreci ve şuanda Afrin’e yapılan ‘Zeytindalı Harekatı’ ile birbirimize daha fazla kenetlenmemiz gereken bir süreçten geçiyoruz. Ülkemiz emperyalist bir saldırı altında. Adeta bir hedef ülke konumundadır. Bunu 15 Temmuz sürecinde de gördük ve yaşadık. Aynı konjöktürde aynı ülkenin yarattığı durumlar yine gündemde. Dolayısı ile tarih boyunca emperyalizm bir ülkedeki etnik köken farklılıklarını, dini farklılıkları zamanı gelince kaşıyarak, o ülkeyi birbirine düşürüp, bir kaos ortamı yaratıp, otoriter bir boşluk yaratıp kukla yönetimler getiriyor. Şuan Ortadoğu’da yaşadığımız süreç bunu gösteriyor. Dolayısı ile bizim farklılıklarımızı bir kenara bırakıp bu ülkede bir arada olduğumuzu, bu ülkenin geleceği için çalıştığımızı göstermemiz gerekiyor. Dolayısı ile ben kendi adıma siyasiler arasındaki üsluptan rahatsızım. Doğru bulmuyorum. Siyasi partiler bu ülkenin menfaati için çalışmaktadır. Sadece yöntemler farklıdır. Bu sebeple daha ılımlı davranmalıyız. Çünkü en ufak bir şeyde bir araya gelebiliyoruz. Biz biraya gelirsek aşamayacağımız hiçbir sorun olmayacaktır. Bu nedenle biz siyasiler arasındaki diyalogu çok önemsiyoruz. Hatay’da güzel bir diyalog kurmuş durumdayız. Bu her zamanda böyle oldu. Ben İbrahim başkanımızın Hatay’ımızın hassasiyetlerini bilen, birikimli bir siyasetçi olduğunu düşünüyorum. Biz kendisini Hatay için bir şans olarak görüyoruz. Kendisine görevinde de başarılar diliyorum. Hatay meselesinde partim ve şahsım olarak her şeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Hatay’ın menfaatine olacak her türlü projeyi destekleyeceğimizi açıkça ifade ediyoruz” dedi.

“Hatay’ı bilmek, aslında Türkiye’yi bilmektir”

Hatay’ın demokratik yapısıyla, farklılıklarıyla, iklimiyle, coğrafik yapısıyla minyatür bir Türkiye konumunda olduğunu ifade eden Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, “Ben Servet Mullaoğlu başkanımızın bu güzel sözleri için kendisine teşekkür ediyorum. İçerisinde bulunduğumuz ve yaşadığımız süreç yeni bir süreç değil. Yüzyıl öncede önümüze Sevr Anlaşmasını dayamışlardı. Biz o dönemde bile nasıl bir araya geldiysek, Türkiye Cumhuriyetini Mustafa Kemal önderliğinde kurup Sevr’i bertaraf ettiysek, yüzyıl sonra bugün bize dayatılan bu ikinci Sevr’i yine tüm unsurlarımızla, farklılıklarımızla bertaraf edeceğiz. Bugün Hatay’a baktığımız zaman Türkiye’nin minyatürüne benzetirler. Demokratik yapısıyla, farklılıklarıyla, iklimiyle, coğrafik yapısıyla minyatür bir Türkiye konumundadır. Hatay’ı bu manada bilmek aslında Türkiye’yi bilmek demektir. Hatay’ı anlamak Türkiye’yi anlamaktır. Biz Hatay’ımızda hassasiyetlerimizi ve farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görmüş ortak paydamız olan ‘Devlet, Millet ve Bayrak’ sevdamızı kenetlenerek korumuşuzdur. Bu sebeple Servet Mullaoğlu kardeşimizin tüm sözlerine katılıyoruz ve biz de kendisini Hatay olarak bir şans olarak görüyoruz” dedi.

https://www.facebook.com/servet.mullaoglu/videos/975000972653342/

 

Bir cevap yazın