‘Kendinizi vali olarak değil, anne – baba olarak görün!”

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında gerçekleştirilen, güncel konuların ve Yeşilay’ın ‘Bağımlılıkla Mücadele’ faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıya katıldı. Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi(GAMER)’nde Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve tüm valilerle telekonferans yöntemiyle görüşen Bakan Soylu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, afetler ve toplumsal olayların yanı sıra 2021’de uyuşturucuyla mücadelenin en öncelikli konulardan biri olması gerektiğini söyledi.

Soylu, ailelerin “Benim çocuğum yapmaz” anlayışının uyuşturucuyla mücadelede karşılarındaki en büyük duvar olduğunu belirterek, valilerden bu mücadelede kendilerini kamu yöneticisi olarak değil anne ve baba olarak görmelerini istedi.

Uyuşturucu madde bağlantılı ölümlerin 941’den 250’ye kadar gerilediğini ifade eden Soylu, bunun kendileri için önemli bir veri ve doğru istikamette gidildiğinin bir işareti olduğunu bildirdi.

Soylu, bu yıl özellikle sokak satıcılarına çok kuvvetli bir baskı istediğini vurgulayarak Açık Kapı ihbarlarını çok iyi değerlendirmek gerektiğine işaret etti.

Bir cevap yazın