Tedarik zinciri yönetiminde gümrükler başrolde!

Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım ve beraberindeki heyet, 26 Ocak “Dünya Gümrük Günü” münasebetiyle İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret etti.

“Gümrükler özel alanlardır”

Gümrüklerin önemine değinen İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Gümrükler; Bir ülkenin milli egemenliği olarak sınırlarının çizildiği bir nokta da diğer yabancı ülkelerle olan temaslarının karadan sağlandığı özel alanlardır. Bu manada gümrük; ülkemizin bağımsızlık ve hükümranlığı noktasında büyük önem arz etmektedir. Uluslararası ticaretin gelişmesine ciddi katkılar sağlayan Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğümüz başta olmak üzere, bütün Gümrük Sektörü çalışanlarının “Dünya Gümrük Günü”nü içtenlikle kutluyor, tüm çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

“Gümrük, Kurtarma, Yenileme ve Dayanıklılığı destekliyor”

Valilik İskenderun Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen kabulde konuklarıyla bir süre sohbet eden Vali Doğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu yıl  “Gümrük, sürdürülebilir bir tedarik zinciri için Kurtarma, Yenileme ve Dayanıklılığı destekliyor”  teması ile kutlanan Dünya Gümrük Günü kapsamında, dış ticaretimizin geliştirilmesinde önemli görevler üstlenen tüm gümrük çalışanlarının Dünya Gümrük Günü’nü tebrik ederek, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Bölge Müdürü Yıldırım ise nazik kabullerinden dolayı Kaymakam Yönden ve Vali Doğan’a teşekkür ederek, yürütülen faaliyetler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Bir cevap yazın