UNESCO tarafından gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilen Hatay’da, “Antakya tuzlu yoğurdu” da coğrafi işaret alınarak tescillendi.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO)’ndan yapılan açıklamada, “Odamız, Antakya Künefesi, Antakya Sürkü (Çökeleği), Antakya Küflü Sürkü (Çökeleği), Antakya Kağıt Kebabı’nın ardından Antakya Tuzlu Yoğurdu 10.09.2020’de 532 tescil numarası ile mahreç işareti olarak tescil ettirmiştir” denildi.
MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, ATSO’nun tescil duyurusunu, “Bu güne kadar özellikle sabah kahvaltılarında tuzlu yoğurt yemediyseniz kendinizi ideal bir kahvaltı yaptım diye kandırmayın. Sadece Tuzlu Yoğurt yemek için bile Hatay‘a gelinir” ifadeleriyle paylaştı.