Türkiye’yi ilgilendiren toplantı Hatay’da yapıldı!

Hatay’da kurulması planlanan ve ülkemizde bu konudaki ilk ve tek tesis olma özelliğini taşıyacak olan  “Karbon Siyahı Üretim Tesisi” ile yine aynı bölgede yapılacak “KOK Kırma Eleme Tesisi Çelikhane Kapasite Artışı” faaliyetlerine ait ÇED sürecine ilişkin Halkın Katılım Toplantısı gerçekleşti.

Covid-19 tedbirleri alınarak Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcı Kadir Özer başkanlığındaki toplantıya Mühendis Merve Kaya, Kimyager Aytaç Çam ve Teknisyen Mehmet Acer ile vatandaşlar katıldı.

OYAK grup şirketlerinden, OYAK Sentetik Karbon Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Payas’ta kurmayı planladığı öğrenilen Karbon Siyahı Üretim Tesisi’nin dünyanın en büyük altıncı karbon siyahı üreticisi Continental Carboun’un hakim şirketi International CSRC Investment Holdings Co. Ltd. İşbirliğiyle kurulacağı öğrenildi. Yaklaşık 1,6 milyar lira değerindeki projenin makine-ekipmanlarının temini ile tesislerin arazi hazırlık ve inşaat süresinin yaklaşık 30 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Başta lastik sektörü olmak üzere birçok farklı sahada uygulama bulan karbon siyahının, mevcut durumda ülkemizde üretimi bulunmadığı ve yılda yaklaşık 220.000 ton olan karbon siyahı ihtiyacının tamamının ithal kaynaklardan karşılandığı da edinilen bilgiler arasında.

Bir cevap yazın