Açılışta ‘Korona’yı takmadılar!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ ve Defne ilçelerinin yanısıra aynı zamanda 5 mahalleyi birbirine bağlayan Aknehir ve Büyükçat köprüsünün açılışını törenle gerçekleştirdi.

Mahalleler arasındaki ulaşım kolaylığı sağlayacak olan köprününü açılışına Başkan Savaş’ın yanısıra, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar ile vatandaşlar katılırken, açılışta pek maske takılmadığı ve sosyal mesafe kuralına da dikkat edilmediği gözlendi.

İki ilçeyi birleştiren köprünün hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Lütfü Savaş, “Hem Büyükşehir, hem de Hatsu il genelinde çok önemli işler yapıyoruz. Tabi bu imkan meselesi olmasının yanında yetenek, beceri ve azim meselesi. Hepsini birleştirdiğiniz zaman içine hizmeti sığdırıyorsunuz ve insanlara da hizmet ediyorsunuz.  Biz Hatay’da nereye dokunduysak acı duyduk! Çünkü Hatay’ın %51’e yakını kırsal kesim.  Yani %51’lik kısımda hiçbir şey yok. Hatay’da birikmiş o kadar çok sorun var ki, bunlardan bir tanesi de altyapı sorunu.  Altyapı konusunda bizim o kadar paramız olmadığı için tüm yerlere eşit hizmet verebilmek adına ufak ufak çalışmalar yapıyoruz. Altyapıyı bitirdik mi yolları da sıfırdan tekrardan yapıyoruz. O yüzden Hatay olarak ağrıyan yerlerimizi radikal çözümlerle tedavi etmeye çalışıyoruz. Defne’ye 3 köprü yapmışız.  Bunların dışında sathi kaplama, beton asfalt, kilitli parke taşı, menfez, betonarme ve taş duvar, battı-çıktı, laboratuvar kompleksi, zabıta ek binası, sentetik çim saha, heyelan ıslah çalışması ve mezarlık çevre düzenleme çalışmalarını gerçekleştirmişiz. Biz bu çalışmaları tek başımıza yapmadık. Mutfakta çalışan arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Bundan sonra yaptığımız açılışlarda mütevazilikten kurtulacağız. Biz sessiz karıncalar gibi çok iş yapıyoruz ama bundan sonra yaptığımız işleri insanlarımızın görmesi için de açılışlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın