Reyhanlı’da yas var!

Reyhanlı’da 11 Mayıs 2013’te 53 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı saldırının 7’nci yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

11 Mayıs Reyhanlı Şehitleri anıtı önünde düzenlenen törene Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, CHP Hatay İl Başkanı Ramis Parlar ile saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.


Yaşamlarını yitirenlerin anısına, anıta çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, törene katılanlar şehitler anıtına kırmızı gül bıraktı.

Saldırıda oğlu Oğulcan Tuna’yı kaybeden 11 Mayıs Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, “Bu ülke bizim ve topraklar kolay kazanılmadı, kardeş kavgası çıkarmak için çalışanlar çok oldu ama biz buna müsaade etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi  de acılarının ilk gün ki gibi taze olduğunu belirterek, “Reyhanlı saldırısını unutmadık, unutmayacağız. Şehitlerimizi rahmetle ve dualarla anıyoruz. Rabbim mekanlarını Cennet, Makamlarını Âli eylesin” dedi.


Bir cevap yazın