İTSO’ta ‘Nefes Kredisi’ lansmanı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) Başkanı Levent Yılmaz, yönetim kurulu ile birlikte Deniz Bank yetkilileriyle Nefes Kredisi bilgilendirme toplantısında biraraya geldi.

Cep telefonları ile canlı bağlantı yoluyla düzenlenen toplantıya Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman, Denizbank Çukurova Bölge Kobi Satış Müdürü Kemal Odabaş, Denizbank Çukurova Bölge Kobi Satış Yönetmeni Özlem Gülsoy, Denizbank İskenderun Şube Müdürü Ayhan Çimer, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu katıldı.

‘İTSO’dan 3 milyon TL kaynak’

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, nefes kredisinin ayrıntılarından bahsederek, “Üyelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla, geçtiğimiz dönemlerde ülke genelindeki oda ve borsaların da önemli katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Nefes Kredisi’ projesi yeniden hayata geçti. Krediye ilişkin protokol, 27 Nisan 2020 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu tarafından imzalanarak, aynı tarihten itibaren Denizbank’ın tüm şubelerine kredi kullanımı için başvuru yapılmaya başlandı. Hâlihazırda Denizbank ile başlayan nefes kredisi projesine, ilerleyen günlerde kamu bankalarının da dâhil edilmesi planlanmaktadır. Üyelerimizce kullanılacak kredi, 2020 yılının sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli olmak üzere, toplam en fazla 20 ay vadeli olmaktadır. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı %7,5 olarak belirlenmiştir. Daha çok sayıda üyemizin faydalanabilmesi için, kredinin üst limiti 100.000 TL olarak belirlenmiştir. Odalarca taahhüt edilen mevduatın 10 katı kadarı, TOBB kaynağından tahsis edilen kredi limitine ilave edilmektedir. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 3 milyon TL Nefes kredisine kaynak aktarmıştır. Bu zorlu süreçte üyelerimize kullanacakları kredi biraz olsun nefes aldıracak ve bölge ekonomisine katkı sağlayacaktır” dedi.

Deniz Bank,  TOBB öncülüğünde yeni bir anlaşmaya imza attı”

Deniz Bank Çukurova Bölge müdürlüğü yetkilileri de esnafın ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına kolay ve hızlı çözüm bulmayı hedeflediklerini belirterek,  “Deniz Bank, Korona virüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak amacıyla, Cumhurbaşkanlığımızca açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen ‘TOBB Nefes Kredisi’ projesinde katılımcı banka olarak yer aldı. Banka, bu hassas süreçte elini tekrar taşın altına koyarak, TOBB ve KGF desteğinde yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile kredi kullandırıp, KOBİ’lere nefes aldıracak. Kredinin, 2020 senesinde 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesi olmayacak, geri ödemesi ise 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. KOBİ’lerin ülke ekonomisine sağladığı katma değerin bilinciyle, esnafın ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına kolay, hızlı ve uygun maliyetle çözüm sunmayı öncelikleri arasında gören Deniz Bank, bu amaçla TOBB öncülüğünde yeni bir anlaşmaya imza attı.  TOBB ve KGF ile yapılan iş birliği kapsamında; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsa üyesi olan KOBİ’lere özel, 2020 yılında 6 ila 8 ay süreyle anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılında ise aylık ödemeli 12 eşit taksitli ve yüzde 7,5 yıllık faiz oranıyla Nefes Kredisi verilecek” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın