‘Evde kalamayanlar’ haydi film festivaline!

Koronavirüs salgını dolayısısyla bu yıl ‘Evde Kalamayanlar’ sloganıyla ilk kez online olarak düzenlen 15. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde bu akşam Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ın oğlunun düşlerini gerçeğe dönüştürme mücadelesinin yer aldığı Emel Anne Belgeseli de gösterime girecek. 1-7 mayıs tarihleri arasında Türkiye ve dünyadan 43 filmin #İşçiFilmleriFestivali’nin #YouTube kanalında online gösterimde olacağı festival kapsamında ‘Bir annenin yara izini yaşam izine dönüştürme hikayesi…’ olarak Kazım Kızıl’ın çektiği 50 dakikalık Emel Anne belgeseli bugün saat: 20.00’de YouTube’da gösterime girecek.

‘Oğlu dövülerek öldürüldüğünden beri bir bedende iki ruhla yaşamına devam eden Emel Korkmaz’ın; bir çok insanın ona verdiği isimle Emel Anne’nin hikâyesidir…” şeklinde özetlediği filmin gösteriminin ardından Yönetmen Kazım Kızıl, izleyicilerle söyleşi gerçekleştirecek.

1-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festival koronavirüs salgını döneminde çalışmaya devam eden, “başta sağlık emekçileri olmak üzere, market çalışanları, hizmet sektörünün değişik birimlerinde çalışanlar, ihracatı düşürmemek için çalışmaya mahkum edilen otomotiv işçileri, beyaz eşya sektöründe çalışan emekçiler, inşaat işçilerine” ithaf edildi.

Bir cevap yazın