Madenli Su Sporları Merkezi ile HADO’da plan değişikliği

Pandemi tedbirleri kapsamında belediye meclislerinin üç ay ertelenmesi kararının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi 6 maddeyle olağanüstü toplandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığındaki toplantıda Arsuz Madenli´deki balıkçı barınağının su sporları merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü yanaşma yeri olarak düzenleyen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına sunulacak  olan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği HBB Meclisi tarafından kabul edildi. Olağanüstü toplantının tartışmalı maddesini ise 2019 mali yılı faaliyet raporu oluşturdu. AKP grubunun raporun yeterince incelenmediği şeklindeki itirazlarına rağmen, 5. madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Plan değişikliğine tüm oybirliği

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı´nın, Hatay ili Arsuz ilçesi Madenli Mahallesi’nde bulunan Madenli Balıkçı Barınağı için hazırlanan ‘Su Sporları merkezi ve iskele(Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri) amaçlı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım imar planı revizyonu teklifinin  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanması talep edildiğinden bakanlık onayına  esas idarenini görüşünün bildirilmesi ile ilgili iki gündem maddesinin imar komisyonu tarafından incelenmesi amacıyla oturuma 10 dakika ara verildi. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının teklifi, imar komisyonunda da geldiği haliyle kabul edildi, meclis tarafından da tüm grupların oybirliğiyle onaylandı.

Teleferik YİD modeliyle

Meclisin son gündem maddesi Hatay Büyükşehir Belediyesi Antakya ilçesi Habibi Neccar Dağı arası teleferik İkmali Yapım İşi İçin Yap İşlet devret (YİD) modeli uygulama yetkisinin 29 yıla kadar encümene verilmesi de kabul edildi.

Bir cevap yazın