65 yaş üstü vatandaşlara ‘3 saat’ yolda!

Dört günlük yasağın sona ermesi ardından önümüzdeki hafta sonu için sokağa çıkma yasağı kararı verilip verilmeyeceği ile ilgili gözler Kabine Toplantısına çevrildi.  1 Mayıs İşçi Bayramı’nın, hafta sonuyla birleştirilmesi, 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta 72 saatlik sokağa çıkma kısıtlamayla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi.

Erdoğan yaptığı açıklamada sokağa çıkma yasağıyla ilgili şunları söyledi; “Salgının kontrol altına alınmasında insanların kalabalık halde bulunduğu alanlarda ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur. Ülkemizdeki bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonu uygulamasını Bayram sonuna kadar sürdürmeyi istiyoruz. Bu hafta sonu da 31 ilimizde 3 gün süreyle sokağa çıkma sınırlandırmasını uygulayacağız. Önümüzdeki olumlu tablonun sürmesi halinde ülke genelinde hayatı normale döndürmek için planlama hazırlıyoruz. Hangi alanda hangi tarihte adımların atılacağı bu programı sizlerle paylaşacağız.”

MEYDANLARA KONTROL 

Ramazan ayı boyunca özellikle iftardan sonra şehirlerde kalabalık oluşmaması için valiliklere talimat verildi. Her vali, kendi ilinde kalabalık olabilecek meydan, cadde gibi yerleri gerekirse araç ve yaya trafiğine kapatacak. İftardan sonra insanların belli merkezlerde kalabalık oluşturmalarına izin verilmeyecek.

65 YAŞ ÜSTÜ YASAĞI ESNETİLECEK Mİ? 

AK Parti MYK’da ve bakanlıklarda yapılan toplantılarda, koronavirüs mücadelesine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı verilmesi ilk kararlardan olduğu için, bu grubu kısmen rahatlatmak ve sürekli evde kalmanın yarattığı psikolojik sıkıntıları azaltmak için yöntem geliştiriliyor. Kamuoyunda da bu konuda oluşan talepler doğrultusunda, 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlanıyor. Bu plan, sokağa çıkmanın günde 3 saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek. Karar, 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Bir cevap yazın