Hatay’da toprağın bereketi umutları yeşertecek!

Hatay’ın bereketli topraklarının tarımsal verimliliğini artırabilmek için üretim seferberliği başlatan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, pandemi günlerinde evde kalan hemşerilerine de moral olması amacıyla ‘Balkonlarda Umut Yeşeriyor’ Projesini hayata geçirdi.

Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü büyükler ve 20 yaş altı gençlere balkonlarında sebze üretmeleri için saksı, toprak ve fide desteği verilecek olan projeye eşi Nazan Savaş ile birlikte, evlerinin balkonunda domates, biber, patlıcan, salatalık ve fasulye ekerek start veren Başkan Savaş, bu zorlu sürecin üstesinden Hataylıların birlikte geleceğini söyledi.

Projeye başvurmak isteyen 65 yaş üstü büyükler ile 20 yaş altı gençlerin 444 12 06’yı aramasını isteyen Başkan Savaş, “Covid-19 salgını hepimizi ruhen ve bedenen derinden etkiledi. Evde kalmak zor olsa da bunu yapmak zorundayız. Ancak, bahar da geldi, doğa canlandı. Fidelerin toprakla buluşma zamanı kapımızı çaldı. Bereketli topraklara sahip ilimizde insanlarımız toprakla ilgilenmeyi ve üretmeyi çok önemsiyor. Bu nedenle evde kalması zorunlu olan 65 yaş üstü büyüklerimiz ve 20 yaş altı gençlerimiz için “Balkonlarda Umut Yeşeriyor” projemizi hayata geçiriyoruz,  Bu proje kapsamınsa hemşerilerimize balkonlarında yetiştirmeleri için saksı, toprak ve fide veriyoruz.  Bunun yanısıra şehrimizde balkon bahçeciliğinin yaygınlaştırılmasına ve aile içi ilişkilerin geliştirilmesine de katkı sağlamış olacağız. Bu zorlu sürecin üstesinden hemşerilerimizle gelmek için, geleceğe dair umutlarımızın fidelerimiz gibi yeşermesi için fidelerimizin ekimlerini kendi balkonlarımızda yetiştireceğiz. Koronavirüs salgınının sona ermesinin ardından en güzel ürünü yetiştiren hemşerilerimize sürpriz hediyeler takdim edeceğiz. Fideler evlerinizde hayat bulsun, toprağın bereketi yuvanıza dolsun, baharın neşesi sağlığınıza şifa olsun” dedi.

Bir cevap yazın