HBB’den yaz hazırlığı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hatay’ın denize kıyısı olan ilçelerinde deniz ve sahil temizlik çalışmalarına başladı.

Samandağ Meydan sahilinden Erzin Burnaz Plajı’na kadar olan sahil şeridine kadar 85 personel ve 2 kum eleme makinesi ile başlatılan çalışmalar, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı gerekli önlemler altında kasım ayı sonuna kadar devam edecek.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun; ülke genelinde Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan zorlu sürecin bitmesinin ardından vatandaşların temiz deniz ve sahillerle buluşabilmesi adına çalışmalara başladığını ve temizlik çalışmalarının Kasım ayına kadar devam etmesi planladıklarını ifade etti.

Vatandaşlara seslenerek salgına karşı alınan tedbirlere uyulması gerektiğini belirten Ahmet Dolğun, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak çevrenin korunması ve gerekli temizliğin sağlanması konusunda görevlerinin başında bulunduklarını belirterek, 2019 yılında sahillerde gerçekleşen çalışmalar sonucu 935 top çöp ve atık toplandığını hatırlattı.

Bir cevap yazın