Kırsal Kalkınma Projesi meyve verdi!

Kırsal kalkınma projesi kapsamında Yayladağı’nda 2 milyon Türk Lirası karşılığında çilek fidesini bedelsiz olarak çiftçilere hibe eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ilk çilek hasadını yaptı.

Yayladağı’ndaki üreticilerin topraklarını terk etmemesi ve kendi topraklarında üretime katılım sağlaması için 700 dönüm arazide yetişen çileği hemşehrileriyle birlikte toplayan Başkan Savaş, Hatay’ın tarımı teknolojiyle birleştiren örnek ir bşehir olmaya devam edeceğini ifade etti.

“Hatay örnek şehir olmaya devam edecek”

Proje kapsamında 3 milyon 85 fidenin 169 aileye dağıtıldığını ifade eden Başkan Savaş, “Geldiğimiz süreçte sağlığın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bununla birlikte güvenli gıdaya ulaşım ve ülkelerin kendi kendine yetebilen tarım politikasının olması çok önemli bir hal aldı. Biz de yaklaşık 2 buçuk yıldır bu konu üzerinde çalışıyoruz. Şu anda bu 169 ailenin sadece bir tanesinin tarlasındayız. Üretilen bu çilek dünyada en çok tercih edilen, aroması lezzetli ve raf ömrü en uzun olan çilektir. İlk meyvelerini bugün burada topluyoruz. Bereketi bol olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Savaş’a teşekkür

Tarlasında gerçekleşen çilek hasadının ardından düşüncelerini paylaşan Yayladağlı üretici, “Başkanımız Lütfü Savaş’ın destekleriyle bugün tarlamızdaki fideler meyvelerini verdi. Kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Bir cevap yazın