Minik Nur, Hatay’daki sağlıkçılara emanet!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz yıl Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra Suriye’ye gönderilen ve yeniden tedavisi için  Hatay’a getirilmesi gereken minik Nur El Yusuf için sosyal medya hesabından yapılan çağrıyı karşılıksız bırakmadı. 

Beyin kanserine yakalan ve Hatay’da  iki kez ameliyat edilip ülkesine gönderilen  1,5 yaşındaki Suriyeli Nur El Yusuf’un koronavirüs salgınından dolayı yeniden Türkiye’ye gelememesi üzerine sosyal medayada yapılan ‘Acil insani durum” çağrısı üzerine harekete geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeli Nur El Yusuf’un Türkiye’ye getirildiğini ve sağlıkçılara emanet edildiğini açıkladı.

Emeği geçenlere teşekkürler

Yaklaşık 4 ay önce Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçirilip Hatay’a getirilen beyin tümörü hastası minik Nur, burada geçirdiği iki ameliyatın ardından taburcu edilip ülkesine gönderildi. Yeniden kontrol ve tetkikler için Hatay’a gelmesi gereken Nur, Kovid-19 önlemleri kapsamında sınır kapılarının geçici olarak kapatılması nedeniyle Türkiye’ye geçiş yapamadı. Durumu sosyal medyada paylaşılan minik Nur için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu devreye girerek Hatay Valiliğine gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi. Bunun üzerine Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından görevlendirilen sağlık ekipleri, Nur el-Yusuf ve babası Muhammed el-Yusuf’u İdlib kırsalındaki Sarmada kasabasından ambulansla alarak Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdi. Bakan Soylu, minik Nur’un fotoğrafını Twitter hesabından paylaşarak “Biz getirdik, kahraman sağlıkçılarımıza emanet.” mesajını verdi.

Bir cevap yazın