Başkan Savaş’tan çarpıcı açıklamalar

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, NTV’de katıldığı canlı yayında Hatay’daki ölüm sayısını 7 olarak açıklarken, 2’sinin COVİD-19, 5’nin de bulaşıcı hastalık olarak kayıtlara girdiğini söyledi. Başkan Savaş, COVİD-19’dan ölen iki kişinin birinin Fransa’dan, diğerinin de Almanya’dan geldiğini ifade etti.

DSİ ve Pandemi Kurulu’nun güncel verileri ve talimatları doğrultusunda Hatay’da önlemler aldıklarını, halkın da kurallara tam olarak uyduğunu söyleyen Başkan Savaş, il genelinde mücadele konusunda yaptıkları çalışmaları detaylı bir şekilde aktarırken, “Hatay’ı virüssüz hale getirmeye çalışıyoruz” vurgusu yaptı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Antakya ve İskenderun Devlet Hastanelerinde 50 civarında hastanın tedavisinin sürdüğünü anlatan Başkan Savaş, Hataylıların kurallara ve sokağa çıkma yasaklarına canı gönülden katkı sağladığını vurgulayarak,  “Mayıs ayı ortalarından itibaren rahatlayacağımızı düşünüyorum. Virüs, akciğer içerisinde 39 derecede yaşayabiliyor. Bu nedenle virüsü yok etmede sıcaklığın değil, sosyal izolasyon, temizlik ve kişisel bakıma dikkat ederek bertaraf edebileceğini düşünüyorum. Toplum olarak izolasyona çok dikkat etmemiz lazım. Kendimizi ve karşımızdaki bireyi koruyucu tedbirler almamız gerekiyor. Bilime sarılarak virüsten kurtulabiliriz. Kaderci olmaktan çok kaderimize hükmedeceğiz. Bu nedenle, virüsü havalara göre soğuk ve sıcakla nitelendirip kendimizi bu işin dışına atmamız, önlemlere uyarak bu işten en az hasarla kurtulmamız lazım” dedi.

Başkan Savaş ayrıca, cezaevlerinden tahliye olan herkese test yapılması, hastalığın a-semptom taşıması dolayısıyla da sosyal izolasyona alınması gerektiğinin de önemine dikkat çekti.

Evde kal çağrısını tekrarlayarak, vatandaşlar için yarından itibaren ‘Balkonda Umut Yeşeriyor’ Projesini hayata geçireceklerini anlatan Başkan Savaş, “Yarından itibaren vatandaşlarımıza toprak, gübre, tohum, fide dağıtarak yaz dönemine gireceğimiz şu günlerde balkonlarında sebze üretmeleri için destek vereceğiz. En güzel ürünü yetiştiren üreticilerimizi de ödüllendireceğiz” dedi.

Bir cevap yazın