Başkan Savaş’tan Hatay’ın deprem gerçeği!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, merkez üssü Yayladağı olan ve il genelinde pek çok ilçede hissedilen depremlerle ilgili il genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi. Depremden korunmanın en etkili yolunun sağlıklı yapılar oluşturmaktan geçtiğini söyleyen Başkan Savaş, ‘Depremle yaşamaya alışacağız. Depreme fiziken de ruhen de hazır olacağız” dedi.

Hatay’ın Güneydoğu Anadolu’dan gelen ve Akdeniz’e uzanan bir deprem kuşağı üzerinde olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, “Gece saat 01.37’de 4.0 şiddetinde deprem oldu. Daha sonra sabah 10.40 civarında 4.7 şiddetinde yeniden depremi yaşadık.11.18’de ise 4.4 şiddetindeydi. Biz deprem bölgesine yakın olduğumuz için biraz daha fazla hissettik. Şu anda Türkiye’nin 4’te 3’ü deprem kuşağında. Biz de Güneydoğu Anadolu’dan gelen ve Akdeniz’e uzanan bir deprem kuşağı üzerindeyiz. 35-40 gün önce de yine bir depremle uyanmıştık. Demek ki bizim bu durumlara hep hazır olmamız lazım. Yani her ne kadar medeniyetler beşiği isek de deprem gibi olaylarda da beşik gibi sallanan bir Anadolu’nun üzerinde oturmaktayız. Bu kadar zenginlikte bir de depremle karşı karşıyayız. Ama depreme fiziken de ruhen de hazır olmamız gerekiyor. Ve hepimiz biraz daha pahalı evde oturacağız belki ama daha güçlü evlerde oturmamız gerekiyor. Müteahhitten ev alan insanlarından yerel yöneticilere, hükümete ve devlete bir çok kurum ve kuruluşlara burada çok iş düşüyor. Hepimiz görevimizi sağlıklı yaparsak hiç kimse depremden zarar görmez ”dedi.

“Hatay’da herhangi bir sıkıntı yok”

Deprem sonrası Hatay’da herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyen Başkan Savaş, “Bana ve arkadaşlarıma ulaşan herhangi bir sıkıntı yok. Ama depremler üst üste olunca bir tedirginlik oluştu. Depremle yaşamaya alışacağız. Sağlıklı daha sağlam evlerde yaşayacağız. Hepimiz açgözlülüğü bırakacağız, bilime ve bilimin ışığına inanarak bundan sonraki süreci yaşamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın